Alfa Romeo’dan Sportif Sedan

0
181
 10 yıl öncesine göre oldukça dikkat çekici modelleri piyasaya süren Alfa Romeo, model atağına Bmw 3 serisi’ne rakip olarak çıkaracağı Giulia ile devam edecek. 156 ve 159 modelleri ile daha önceden sportif sedan sınıfında yer alan Alfa Romeo, kalite sorunları nedeniyle hiçbir zaman BMW 3 Serisi’ne gerçek bir rakip olamamıştı. Ancak Fiat Grubu’nda yer alan ve yükselişe geçen kardeş markası Maserati’nin de özel desteği ve tecrübesiyle tamamen yeni bir model olan Giulia’yı geliştirilecek.

Aslında Giulia modeli 1962-1978 yılları arasında üretilmiş çok başarılı bir Alfa Romeo modeliydi ve aynı isim seçilerek modelin başarısı tekrarlanmak isteniyor.

Maserati’den alınacak süspansiyon sistemi sayesinde belkide en sportif sedanlardan biri olan BMW M3 modeline bile rakip olması muhtemel görünüyor. M3’e rakip olacak en üst versiyonda Ferrari’nin önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği Dino modelinde kullanacağı V6 çift turbo-benzinli motor kullanılacak ve motor gücünün 450hp üzerinde olması beklenebilir.

Alfa Romeo Yenilikleri, Testleri, Konseptleri, Klasikleri için tıklayınız