VW Golf R Touch Concept, Tüm göstergeler Dijital

0
682

Önceki yazılarımızda önümüzdeki 10 yılda yaygınlaşacak otomobil teknolojileri arasında tam dijital göstergeler ve bağlanabilirlilik başlığına da yer vermiştik. Tam da bu yazımızın üzerine VW, CES 2015 teknoloji fuarında tüm göstergeleri ve kontrolleri dijital olan bir konsept model tanıttı.

VWGolf R Touch Concept modelinde direksiyon üzerindeki kontrol düğmeleri haricinde mekanik düğme bulunmuyor. Öyle ki cam cam açma kontrollerinden tutun da aydınlatma kontrollerine kadar herşey dijital olarak düzenlenmiş. Ancak araçtaki esas teknoloji dijital kontrollerden de öte Gesture Control yani baş, el ve kol hareketleri ile otomobile komut verebilecek olmamız. Aracın bir çok yerine yerleştirilen kameralar sayesinde ses komutuna dahi gerek kalmadan tüm kontrol işlemleri vücut hareketleri ile halledilebilecek.

Otomobilde 8 inch, 12.3 inch ve 12.8 inch olmak üzere toplamda 3 tane dokunmatik kontrol ekranı bulunuyor. 8 inch olan ve kokpitte en aşağıda konumlanan ekrandan havalandırma ve ses sistemi kumanda edilebiliyor.

Volkswagen Yenilikleri, Testleri, Konseptleri, Klasikleri için tıklayınız