Yeni VW Caddy – Eski VW Caddy Karşılaştırması

0
1109

Modellerini yenilerken çok radikal değişikliklere gitmeyen VW,  yeni Caddy modelinde yine aynı yolu takip etti ancak kokpit tasarımı beklenenden daha fazla değişiklik barındırıyor.

Daha fazla VW Caddy resimleri için tıklayınız.

Volkswagen Yenilikleri, Testleri, Konseptleri, Klasikleri için tıklayınız

Motorlar: VW ürün gamında bulunan motorların aynı şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor. Bu motorlardan 1600cc turbo dizel 120 hp ile 2000cc 150 hp motorlar en çok tercih edilenler olacaktır. Bir önceki nesilde motor güçleri sırasıyla 105 hp ve 140 hp olarak bulunuyordu. Ayrıca Avrupa’da piyasaya sürülecek olan 1000cc 3 silindirli turbo benzinli 102 hp gücündeki motorda ülkemizde satılmaya başlanabilir.
Ön Gürünüm: Tüm yenilenen VW modellerinde olduğu gibi Caddy’de de hatlar daha agresif ve sert görünüyor. Aracın önü bir önceki modeli andırsada aslında tamamen yenilenmiş. Ön panjur, tampon ve farlar artık çok daha kaliteli bir görünüm sunuyor.
Yan Görünüm: Aracın diğer açılarına göre en az değişim yan kısımda gerçekleşmiş. Aracın çamurluklarındaki daha belirgin ütü izleri hariç önemli bir değişiklik bulunmuyor. Ayrıca aracın sağında bulunan sürgülü cam görünümü bozduğundan olsa gerek artık sunulmuyor. 
Arka Görünüm: Tıpkı aracın önünde olduğu gibi arkası da tamamen değişmiş. Stop grubu ve bagaj kapağı tamamen yenilenmiş. Ayrıca arka camda bulunan cam önceden çerçeveli iken artık daha geniş bir cam tercih edilerek çerçeveler kaldırılmış. Bu değişiklikler aracın arkasının gerçekten de çok şık görünmesini sağlamış. 

Kokpit: Neredeyse tüm kumanda elemanları aynı yerinde olsada görünüm tamamen yenilenmiş. Kullanılan malzemelerinde etkisiyle kokpit artık çok daha kaliteli görünüyor. Tüm VW serilerinde kullanılan direksiyon artık Caddy modelinde de kullanılacak.

Sonuç: Otomatik vites seçeneği ve aracın rakiplerine göre daha rafine bir araç olması nedeniyle VW Caddy birçok tüketici tarafından binek amaçlı kullanılıyordu. Yeni modeli ile artık çok daha güzelleşen ve VW’nin diğer binek modellerine benzeyen görünümü sayesinde bu popülerliği daha da artacaktır.