VW TSI motorlar Porsche Kaputu Altına Girmeye Hazırlanıyor

0
219

Katı emisyon kuralları ve az yakıt tüketen motorlara olan talebin tüm dünyada patlaması nedeniyle hacim düşürme (downsizing) ve turbo çılgınlığı iyiden iyiye tüm otomobil markalarına salgın gibi yayılmaya başladı. Şaşırtıcı olsa da bu furyaya son katılan marka Porsche olacak gibi görünüyor. Hem de 4 silindirli 1.6 litre ve 2 litre motor hacmine sahip motorlarla. 

Henüz söylenti olsa da test aracı kamuflajlı yakalanan ve yakın zamanda makyajlanacak Porsche Boxter’da 2 litre litre hacminde 4 silindirli çift turbo bir motorun olacağını ve 360 hp civarında bir güç üreteceğini tahmin ediliyor. Bu motor Audi TTS’de 2.0 TFSI adında kullanılıyor. Ayrıca Golf GTI, Golf R, Seat Leon Cupra’da bu motoru 2.0 TSI  adında halen kullanıyor. Kısacası Porsche Cayman ve Boxter’da artık VW motorları da kullanacak ve DSG şanzumanda geliştirilerek PDK adında  kullanılmaya devam edilecek.
Ayrıca bir sonraki Boxter ve Cayman modellerinde 1.6 litre hacminde yine çift turbo beslemeye sahip bir motorun olacağı ve 210 hp güç üreteceği kuvvetli bir şekilde konuşuluyor.
Düşük hacimli ve 4 silindirli versiyonları tercih etmeyecekler için de Boxter Spyder ve Cayman GT4 modellerinde 3 litre hacminde 6 silindirli motorların kullanılmasına da devam edileceği tahmin ediliyor.