Dacia Duster Pikap Renault Oroch adıyla tanıtıldı

0
2121

Renault pikap sınıfındaki rekabeti oldukça ciddiye alıyor ki yakın zamanda 1 tonluk orta boy pikap modeli konsepti Alaskan‘ı tanıtmıştı. Renault Alaskan Nissan Navara bazlı bir pikap modeli olacak. Şimdi ise ülkemizde Dacia Duster adı altında satılan crossover modelinin pikap versiyonunu Brezilya’da tanıttı. Yük taşıma amacından daha çok bir hobi aracına benzeyen model Brezilya’da Renault amblemi altında ve Duster Oroch ismi ile satılacak.

Dacia Duster modeli ile arkasının pikap görünümünde olması dışında büyük bir farklılığı bulunmayan modelin gövdesinin çeşitli yerlerinde kullanılan aksesuarlar ise tasarımda farklılık yaratıyor. Bu sayede daha sportif ve maceracı bir görünüm elde edilmiş ve model tam bir hobi aracına dönmüş. Bu tasarımı ve özellikleri ile Duster’dan daha fonksiyonel bir yapısı olan Oroch, bir çok müşteri tarafından daha çok sevilebilir ve Duster satışlarını bile etkileyebilir.
Kullanılacak motorlar ise 1.6 litre atmosferik-benzinli 110hp gücünde ve bu motor 5 ileri manuel şanzuman ile alınabilecek. Daha fazla güç isteyenler ise 2.0 litre atmosferik-benzinli 143hp gücündeki motoru ve 6 ileri manuel şanzumanı seçebilecek. Otomatik şanzuman seçeneği ise daha sonra sunulacak.
Renault Oroch veya Dacia Pikap olarak ülkemize gelir mi bilinmez ancak gelmesi durumunda bir de ticari statü ile %4 ÖTV ile satılırsa oldukça düşük bir fiyatla alınabilir. Bu da modelin ciddi satış rakamları yakalamasını sağlayabilir.
Dacia Duster 1.6 lt atmosferik-benzinli 105 ps motor ile ülkemizde 48.100TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Bu modelde %45 ÖTV uygulanıyor. Yani aracın KDV dahil ÖTV hariç fiyatı 33.000TL civarında. Modelin pikap sınıfında gelmesi durumunda bu fiyat üzerinden %4 ÖTV uygulanması durumunda 34.500TL civarında bir anahtar teslim fiyat çıkıyor. Biraz da donanımlı versiyon olması durumunda modelin ülkemizde 37.000TL-38.000TL fiyatlarla satılması mümkün olabilir. Böyle bir fiyat böyle bir araç için kelepir sayılabilir ve bir çok Türk kullanıcısını cezbedebilir.
Renault bu modeli yaygınlaştırabilirse bir çok marka bu yeni sınıfa katılacaktır. Doğrusu VW Tiguan bazlı bir pikap da hiç fena olmazdı.

Dacia haberleri için tıklayınız

Renault haberleri için tıklayınız