Google’ın sürücüsüz arabasını polis durdurdu

0
147


Google uzun bir zamandır sürücüsüz yani otonom otomobilini test ediyor. Bu testler büyük bir zaman şehir sınırlarında gerçekleşiyor ve araç hız sınırlarına koşulsuz bir şekilde uyuyor. Ancak geçtiğimiz günlerde genelde hız sınırlarını üstündeki hızlarda araçları durduran polis Google’ın sürücüsüz aracını hız sınırlarının altında olduğunu ileri sürdüğü 24 mil (yaklaşık 38km) hızda yani o bölge için geçerli olan 35 mil (56km) hızın altında gittiği için durdurdu.

İşin ilginci çekilen fotoğraflarda sanki birileri ile konuşuyor gibi görünen polisin aslında ne yaptığıydı. Sonuç olarak karşısında sürücüsüz olduğu ile övünülen bir otomobil vardı. Gerçek ise Google’ın yaptığı açıklama ile belli oldu. Otomobilde bu gibi durumlarda kullanılmak için merkez ile bağlantılı bir mikrofon ve hoparlör sistemi olduğu belirtildi. Sonuç olarak polis karşısında Google yetkilileri ile konuşuyormuş ve aslında yolda böyle bir hız sınır olmaması sayesinde araç cezasız bir şekilde serbest bırakılmış. 

Bu olay Amerika’nın California Eyaleti Mountain View şehrinde gerçekleşiyor ve Google yetkilileri bir çok sefer insanların merakından dolayı böyle durumlarla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Bu güne kadar 1.2 milyon mil (neredeyse 2 milyon kilometre) yol kat eden Google otomon aracı sadece 11 adet kazaya karışmış ve bu kazaların hepsi de başka sürücülerin hataları ile gerçekleşmiş. Ayrıca Google çalışanları aracın bu güne kadar hiç ceza yememiş olması ile de ayrıca övünüyorlar.