Honda Civic Coupe Tanıtıldı

0
623

Honda Civic Coupe’nin fıstık yeşili rengindeki konsept modeli uzunca bir süre çeşitli fuarlarda sergilendi ve sonunda 2015 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Konsept model ile büyük benzerlik gösteren modelin üretim versiyonunda ön tampon, arka tampon ve dikiz aynaları daha farklı ve sade bir şekilde karşımıza çıktı. Ancak konsept modeldeki tamponlar önümüzdeki sene tanıtılacak olan Type-R versiyonunda karşımıza çıkabilir. 

Coupe’nin 4 kapılı kardeşi Honda Civic Sedan modeli ise yakın bir zamanda tanıtılmıştı. Coupe ve Sedan modellerinin ön görünümleri aynı ancak arka tasarımları ilk bakışta benzer olmasına rağmen tamamen yeniden tasarlanmış ve modele özgün bir görünüm elde edilmiş. Profilden ise Coupe’nin dahaA sütunundan itibaren daha basık olduğu hemen göze çarpıyor ve bu nedenle de daha sportif bir görünüme sahip.
Kullanılacak motorlar ise Sedan kardeşi ile şimdilik aynı olacak. 1.5 litre turbo-benzinli 173hp güce ve 220nm torka sahip motor global olarak en fazla üretilecek motor olacak. Bu motor 6 ileri manuel veya CVT otomatik şanzuman ile tercih edilebilecek. Daha sonra ise 1.6 turbo-dizel ve 1.0 litre 3 silindirli turbo-benzinli 120-130hp güç üretecek olan motor ürün gamına eklenebilir.