Ford Focus Red Edition ve Black Edition geliyor

0
633

Ford farklı tarzlarda tasarladığı Red ve Black serilerini diğer modellere yaymaya başladı. Daha önce ülkemizde Fiesta modeliyle satılmaya başlanan bu seriler şimdi de Focus modeline sıçradı.

Ford Fiesta’da olduğu gibi serinin isimlerini taşıyan siyah ve kırmızı renklerle sunulan bu özel Ford Focus’lar küçük kardeşinden çok daha şık ve sportif bir görünüme sahip. Daha büyük kasanın verdiği oturaklılık ve makyaj sonrası tamamen değişen ön panjurun da etkisiyle bu versiyonlar Focus ST ve Focus RS tarzı bir görünüm kazanmış. Ayrıca 18inch çapında jant kullanılması bu sportif vurguyu oldukça arttırmış. 
Aracın içindeyse deri ve kumaş kısımlarda dış görünüm rengiyle uyumlu olarak kırmızı dikişler tercih edilmiş. Ayrıca paslanmaz çelik kaplı dekoratif pedallar da sportif vurguyu pekiştiriyor.
Avrupa’da satılmaya başlanan bu özel modellerin ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değilken black ve red serilerinin Fiesta modelinde satışa sunulmuş olması Focus modelinde de gelme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Sadece 6 ileri manuel şanzıman ile satılacak olması dezavantajken otomatik şanzıman seçeneğinin eklenmesiyle çok daha fazla müşteriye ulaşma potansiyeli bulunuyor.

3 benzinli ve 2 dizel motorun 6 ileri manuel şanzıman ile kullanılacağı seçenekler ise şu şekilde,
  • 1.0 litre turbo-benzinli 125ps
  • 1.5 litre turbo-benzinli 150ps
  • 1.5 litre turbo-benzinli 182ps
  • 1.5 litre turbo-dizel 120ps
  • 2.0 litre turbo-dizel 150ps