Yeni Volvo S90 – Volvo S80 karşılaştırması

0
847

Çinli Geely markasının İsveçli Volvo’yu satın almasından sonra marka ciddi anlamda atağa kalktı. Çin finansmanı sayesinde artık oldukça cesur davranan marka  S60, XC60 ve en son XC90 modellerinden sonra S80 modelinin devamı niteliğindeki S90 modelini de tanıttı. Yeni tanıtılan modellerde yaşanan büyük değişim adeta bir kabuk değiştirme niteliğinde ve bu değişime en son örnek de S80 – S90 yenilenmesinde gerçekleşti.


Görünüm olarak S80 modeline göre en ufak bir detayın bile kullanılmadığı S90 modelinde Volvo’nun SUV modeli XC90‘da bulunan tasarım anlayışı aynen kullanılmış. Gerek ön görünüm gerekse de kokpit görünümü neredeyse aynı. Diğer taraftan S90 modelinin arka stop tasarımında oldukça marjinal bir tarz benimsenmiş ve ne XC90!a ne de S80 modeline benzemiyor.
Boyutlardaki büyüme ise oldukça dikkat çekici. Yükseklikteki azalma hariç tutulursa Volvo S90 yerine geldiği S80 modeline göre ortalama olarak %2,5 büyüdü. Ayrıca dingil açıklığının 105mm artması arka diz mesafesinde ciddi bir genişleme anlamına geliyor. Bu büyüme ve premium görünümdeki artış sayesinde S90 modeli üst düzey makam otomobili olmaya aday gibi görünüyor. Ayrıca fiyatlarının da Audi A6, BMW 5 Serisi ve Mercedes E Sınıfı’na göre düşük olacağını tahmin ediyoruz.
Volvo S80’de kullanılan dizel D4 motor elden geçirilecek ve bu sayede gücünde artış sağlanırken tüketimde de düşüş gerçekleşecek. D4 modelinin ürün gamında giriş seviyesi model olması planlanıyor. Giriş seviyesi benzinli model T5’in ise kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil. Turbo ve kompresörlü benzinli ve ayrıca bu motora bir de elektrik motoru (87hp) eklenmesiyle hybrid bir seçenek olan T8 modeli de sunulacak. Ayrıca aynı hacimde ancak çeşitli güçlerdeki turbo-dizel motorlarda ürün gamında bulunacak. Bu motorlar XC90 serisinde kullanılan motorlar ile aynı olacak. Tüm motorlarla beraber 8 ileri otomatik şanzuman standart olarak sunulacak.

BMW ve Mercedes 1.6 litre hacminde benzinli motorlarını Türkiye’ye özel olarak seçeneklerde bulunduruyorlar. Volvo’da S80 modelinde 1.6 benzinli ve dizel motorları sunuyordu. Bu konuda henüz her hangi bir bilgi bulunmasa da 1.6 benzinli 180hp gücünde bir motor seçenekler arasında bulunabilir. Diğer bir seçenek ise Volvo’nun 2.0 litre D4 motorunu rakiplerinin 1.6 seçenekleri ile benzer fiyatlarda sunması olabilir.

Yeni Volvo S90 ile daha detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız

Volvo ile ilgili diğer yayınlar için tıklayınız

VOLVO S90 Motor Seçenekleri