Alfa Romeo Giulia QV İtalyan Jandarma aracı oldu

0
575
Piyasaya çıkması dört gözle beklenen Alfa Romeo’nun D segmenti aracı Giulia’nın en üst versiyonu Ferrari destekli bir motora sahip olan Quadrifoglio artık İtalyan kolluk kuvvetleri tarafından olaylara hızlı müdahale aracı olarak kullanılacak.

Yapılan açıklamada Giulia QV modelinin envantere girmesinden sonra ülkedeki en hızlı polis aracının bu olacağı belirtiliyor. İtalyan Hükümeti ile FCA (Fiat-Chrysler) arasında yapılan anlaşma çerçevesinde 2016 yılında grubun farklı markalara sahip 800 modeli Jandarma ve Polis Teşkilatlarına teslim edilecek. Bu anlaşma doğrultusunda 2.9 litre V6 çift-turbo 510ps güce sahip olan Giulia QV modeli de en özel birliklere teslim edilecek. 0-100km hızlanmasını 3.9 saniyede tamamlayan bu harika modeli kullanacak şanslı kolluk kuvveti personeli ise Alfa Romeo sürücüleri tarafından özel olarak eğitilecek. 
Aracın etrafında bulunan ve bir kolluk kuvveti aracı olduğunu belirten etiketler ve yapıştırmalar o kadar başarılı bir şekilde tasarlanmış ki tavanda bulunan çakar ve Carabinieri (Jandarma) yazısı çıkarılsa çok şık bir şekilde hazırlanmış modifiyeli bir araca baktığımızı bile düşünebiliriz. Sonuçta resmi bir görev aracı da olsa İtalyan şıklığı bu özel araca da uyarlanmış. Aracın içinde ise sportifliği törpüleyen en ufak bir detay bulunmuyor. Sadece sorguların yapılabildiği Samsung marka tablet kokpite entegre edilmiş ve dikkat çekiyor. Bu tablette beyaz yerine siyah renk tercih edilse o da çok fazla dikkat çekmeyebilirdi. Telsiz ve benzeri ekipmanlar da o kadar iyi kamufle edilmiş ki aynen dışında olduğu gibi içinde de bazı detaylar olmasa bu aracın bir kolluk kuvveti aracı olduğunu anlamak mümkün değil.