Citroen C4 Picasso Makyajlandı

0
1154
Citroen markasının kompakt MPV sınıfında yer alan başarılı modeli C4 Picasso ve Grand Picasso makyajlandı ve yeni motor seçeneklerine kavuştu. Çocuklu ailelelerin tercih ettiği önemli modellerden birisi olan Picasso ülkemizde mevcutta sadece tek bir motor ve donanım seçeneği ile satılıyor.

Modele uygulanan makyaj operasyonu ilk bakışta çok fazla anlaşılmasa da aracın ön tasarımının tamamen yeniden tasarlanan tampon sayesinde büyük oranda değiştiği dikkatli bir şekilde incelendiğinde zaman anlaşılıyor. Yapılan bu değişiklik aydınlatma grubunu da doğrudan etkilemiş ve daha keskin hatlara sahip far grubu ortaya çıkmış. Ayrıca sis farları çevresinde krom çıtalar tercih edilmiş. Plakalığın bulunduğu büyük boşluk ise artık daha belirgin bir şekilde iki parçalı olarak yer alıyor. Tüm bu değişikliklerin sonucunda aracın önü hem daha modern hem daha keskin bir görünüme sahip olmuş. Daha önce farklı ön tasarıma sahip olan Picasso ve Grand Picasso son değişiklikler ile artık aynı ön tasarıma sahipler. 
Üstte makyajlı Citroen C4 Picasso
Aracın arka tasarımında ise önemli bir tasarım değişikliği bulunmuyor. Sadece stop grubu 3 boyut efektine sahip yeni lambalar ile değiştirilerek hem görünüm hem de fark edilebilme miktarı arttırılmış. Yeni eklenen jant ve renk seçenekleri ile de modelin yeni görünüm özellikleri pekiştirilmiş. Ayrıca modelde çift renk tavan seçeneği de sunulmaya başlandı ve bu sayede kalite algısının yükseltilmesi hedefleniyor.
Aracın içinde ise teknolojik yenilikler ve sunulan 3 yeni döşeme rengi seçeneği dışında önemli bir değişiklik bulunmuyor. Yeni nesil bilgi-eğlence sistemi Apple Car Play ve Android Auto özelliğine sahip olacak. Ses tanıma sistemine sahip 3 boyutlu navigasyon sistemi de sunulan yenilikler arasında yer alıyor. Ayrıca sürüşe yardımcı şerit ihlal uyarısı, çarpışma riski uyarısı, kör nokta uyarısı, Fren özellikli cruise control, aktif fren gibi güvenlik sistemleri de artık Citroen Picasso’da sunulan özellikler arasında yer alıyor. 

Ülkemizde şu anda sadece 1.6 litre turbo-dizel 120ps motor ve 6 ileri otomatik şanzıman seçeneği ile sunulan Picasso modeli artık 1.2 litre turbo-benzinli Puretech motorlar ile de sunulacak. 110ps güce sahip olan versiyon 6 ileri manuel şanzıman ile, 130ps güce sahip versiyon ise 6 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek. Şu anda mevcut kampanyalar ile 1.6lt turbo-dizel motor, 6 ileri otomatik şanzımana sahip Intensive donanımlı C4 Picasso modeli 105.580TL, C4 Grand Picasso ise 114.970TL fiyatlarla satılıyor. Yeni motor seçeneklerinin ülkemizde satılması durumunda %15 oranında daha ucuz Picasso modelleri le karşılaşabiliriz. 
C Segmenti MPV sınıfında yer alan diğer modeller
  • Renault Scenic, VW Touran, Ford C-Max, Opel Zafira