Makyajlı Ford Ranger fiyatları açıklandı, rakipleri ile durum nedir?

0
1361
Pikap sınıfı günden güne büyüyor ve giderek de binek modellere hem görünüm hem de donanım olarak benziyor. Öyle ki bazı pikaplar SUV modellere bile alternatif oldu diyebiliriz. Satış fiyatları hesaplanırken ÖTV oranının %4 olarak alınması, 4×2 çekiş sistemine sahip pikap fiyatlarının benzer donanımdaki C segmenti sedan modeller veya C segmenti hatchback modeller seviyesinde olmasını sağlıyor. 


Hyundai Elantra-Ford Focus Sedan-Opel Astra Sedan-Renault Fluence-Skoda Octavia-Toyota Corolla karşılaştırması

Bu sınıfta en son olarak makyajlı Ford Ranger fiyatları açıklandı. Bu doğrultuda markaların 4×2 çekiş sistemine ve orta donanım paketine sahip olan modellerini 90.000TL altında tutmaya çalıştıklarını görüyoruz. Biz de bu segmentte bulunan 6 önemli oyuncunun giriş seviyesi motor, manuel şanzıman, orta donanım ve 4×2 çekiş sistemine sahip olan modellerini karşılaştırıyoruz. Bu arada karşılaştırdığımız modellerin fiyatları 82.000TL-90.000TL aralığında bulunuyor. Aşağıdaki listeden de anlaşıldığı gibi bu modeller ile kompakt hb sınıfında 1.6 dizel motora sahip, manuel veya otomatik, orta-üst donanımlı modeller benzer fiyatlara sahip.

  • Opel Astra 1.6 dizel, manuel şanzıman Dynamic  – 85,750TL
  • Renault Megane 1.6 dizel manuel şanzıman GT Line – 89,500TL
  • VW Golf 1.6 dizel manuel Comfortline – 85,100TL
  • Hyundai i30 1.6 dizel otomatik Design Pack – 86.100TL

Bu segmentin kuvvetli oyuncularından Nissan Navara‘nın fiyatı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Karşılaştırmamızda yer alan modellerden Toyota Hilux ve Mitsubishi L200 yakın zamanda yenilenmiş ve ülkemizde satılmaya başlanmıştı. VW Amarok ise 2010 yılından beri ufak eklemelerle bu güne kadar başarılı bir şekilde geldi ve yakın bir zamanda makyajlı modeli tanıtıldı ancak henüz detayları açıklanmadı ve ülkemize gelmesi 2017 yılını bulabilir.

Hyundai Tucson – Kia Sportage – Nissan Qashqai – Renault Kadjar – VW Tiguan karşılaştırması

Ford Ranger da bezner bir şekilde 2015 yılında makyajlanmıştı ancak ülkemize gelmesi 2016 2. çeyreğini buldu. Aslında Ranger modelinde yapılan değişikliklere makyaj demek yanlış olabilir. Hem iç tasarımı hem de dış tasarımı değişen aracın 2.2 litre motoru da güçlendi. Bu sınıfın bir diğer oyuncusu Isuzu Dmax  modeli de makyajlandı ancak henüz ülkemize gelmedi. İlginç olan makyajlı D-Max modelinde 1.8 litre dizel motorun da kullanılacak olması. Ayrıca Bu yıl içerisinde de Nissan Navara ile aynı platforma sahip olacak olan Renault Alaskan ve Mercedes Pikap‘ın görücüye çıkması bekleniyor. 

Fiyat karşılaştırması
6 modelin de fiyatları incelendiği zaman yeşil ile gösterilen Mitsubishi L200 modelinin en ucuz model olduğu görülebilir. En pahalı model ise kırımızı ile gösterilen Isuzu D-Max modeli. Ayrıca D-Max modelinin TR donanımı için geçerli olan bu fiyat, tamponların bile siyah olduğu paket ile rakiplerinden her açıdan daha pahalı olarak dikkat çekiyor. Yeni tanıtılan makyajlı Ford Ranger ise D-Max modelinin hemen arkasından geliyor ancak sahip olduğu XLT donanım D-Max’e göre daha zengin. Ayrıca model daha yeni makyajlandı. Mitsubishi L200’den sonra en ucuz model ise Toyota Hilux olarak dikkat çekiyor ve donanım seviyesi L200’den bir miktar daha iyi sayılabilir. VW Amarok karşılaştırmanın en yaşlı modeli ve yeni tanıtılan Nissan Navara ile eşit fiyata sahip.
En iyi değerler yeşil ile en kötü veriler ise kırmızı ile gösterilmiştir.
Isuzu Dmax-Ford Ranger-Mitsubishi L200-Nissan Navara-Toyota Hilux-VW Amarok fiyat karşılaştırması
Boyut Karşılaştırması
Karşılaştırmanın en uzun aracı Ford Ranger olarak öne çıkıyor. Onu Nissan Navara ve Toyota Hilux izliyor. Uzunluk olarak en kısa araç VW Amarok olsa da yüksekliği ve özellikle de genişliği diğer modellerin oldukça üstünde bir ölçüye sahip. Genişlik olarak en yakında bulunan rakibi Isuzu Dmax’den 9.6cm daha geniş olan Amarok ayrıca bu modelde yaklaşık 2cm daha yüksek. Özellikle genişliğinin oldukça fazla olması karşılaştırmada en heybetli görünüme sahip modelin Amarok olmasını sağlıyor. Mitsubishi ise dört araç içerisinde genel olarak bakıldığı zaman diğerlerinden daha küçük boyutlara sahip ve bu değerler tabloda sarı ile işaretlenmiş olarak görülebilir. Öyle ki genişliği Amarok’dan 14cm daha dar. Bu da yaklaşık olarak kendi ölçüsü üzerinden Amarok’dan yaklaşık %10 daha dar olduğu anlamına geliyor ki aynı sınıfta bulunan iki araç için oldukça büyük bir fark olarak nitelendirilebilir. Ford Ranger için ise VW Amarok’dan sonra karşılaştırmanın en büyük aracı diyebiliriz. 

Pikap modellerinde en önemli noktalardan bir tanesi de taşıma kapasitesidir. Bu kısımda Ford Ranger’ın diğer modellere karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. 1233kg taşıma kapasitesine sahip olan model en yakın rakibi olan Navara’ya 135kg fark atarken taşıma kapasitesi en düşük olan Toyota Hilux’e tam 338kg fark atıyor. Bu da Ranger’ın Hilux’den %38 daha fazla yük taşıyabildiği anlamına geliyor. 

Renault Talisman-VW Passat-Ford Mondeo-Skoda Superb-Opel Insignia Karşılaştırması

En iyi değerler yeşil ile en kötü veriler ise kırmızı ile gösterilmiştir.

Isuzu Dmax-Ford Ranger-Mitsubishi L200-Nissan Navara-Toyota Hilux-VW Amarok ölçü karşılaştırması
Teknik Karşılaştırma
6 model de 4 silindirli turbo-dizel ünitelere sahip ancak hacimleri farklı. En düşük hacim 2.0lt ile Amarok’da en yüksek hacim ise 2.5lt ile Dmax’de bulunuyor. En yüksek güce sahip olan model Dmax olarak öne çıkarken Amarok en düşük güce ve torka sahip model olarak dikkat çekiyor. En kuvvetli motora sahip olan Dmax ayrıca en yüksek yakıt tüketimine de sahip. Mitsubishi L200 ise orta düzeyde motor özelliklerine sahip olsa da 6 model arasında en düşük yakıt tüketim değerleri ile öne çıkıyor. 
Motor özelliklerini daha iyi anlamak için modellerin güç/hacim, tork/hacim ve güç/ağırlık oranlarına göz atarsak bu konuda 2.2litre Ford Ranger motorunun daha önde olduğu görülüyor. Ford Ranger bir miktar daha hafif olsa güç/hacim oranında da birinciliği alabilirdi. Ranger ile benzer oranlara sahip olan Navara Tork/hacim olarak Ranger ile aynı ve Güç/ağırlık olarak da L200 ile aynı seviyede. Sonuç olarak Navara ve Ranger en iyi motor özelliklerine sahipler. Ancak tüketim değerleri incelendiği zaman Navara’nın Ranger’dan kağıt üzerinde daha az tüketime sahip olduğu görülebilir. Tüm bu sonuçlardan en verimli motorun Nissan Navara modelinde olduğu söylenebilir. 
En zayıf motora sahip olan VW Amarok ise sadece ağırlık olarak düşük olmasıyla öne çıkıyor ve başka hiç bir bölümde öne çıkacak özelliği bulunmuyor. Tam da bu nedenle olsa gerek makyajlı VW Amarok modelinde 2.0lt turbo motorlar yerini hem daha güçlü hem de daha az yakıt tüketen verimli 3.2lt V6 turbo motora bırakacak. Bu duruma benzer bir şekilde Isuzu’da da makyajla beraber motorunu değiştiriyor ve 1.8lt hacimli motoru kullanmaya başlayacak.
En iyi değerler yeşil ile en kötü veriler ise kırmızı ile gösterilmiştir.
Isuzu Dmax-Ford Ranger-Mitsubishi L200-Nissan Navara-Toyota Hilux-VW Amarok performans ve tüketim karşılaştırması

Sonuç

Makyajlı Ford Ranger yenilenmiş başarılı özelliklere sahip bir motor ve yepyeni bir görünüme sahip olarak karşımıza çıktı. Ayrıca taşıma kapasitesi ile de rakipleri arasında lider konumunda ancak fiyatı biraz yüksek. Mitsubishi L200 sunduğu özelliklere göre iyi bir fiyata sahip ve yakıt tüketimi de rakipleri arasında en iyi konumda yer alıyor. Nissan Navara ise oldukça verimli bir motora, konforu ve yol tutuşu arttıran makassız bir arka süspansiyona sahip ve buna rağmen yük taşıma kapasitesi de düşük değil. Toyota Hilux karşılaştırmanın en iyi 2. fiyatına sahip ancak tüm verileri ortalama ve yük taşıma kapasitesi pikap sınıfı için düşük sayılabilir. Isuzu Dmax ve VW Amarok bu sınıfın en eski modelleri ve bunu da artık belli ediyorlar. Zaten her iki model de yakın zamanda makyajlanacak ve yeni motorları ve özellikleri ile kendilerini göstermeye çalışacaklar. 
Performans ve tüketim değerler tamamen markaların belli standartlara göre kendi bünyelerinde yaptıkları testlere göre belirleniyor ve günlük kullanımlarda farklılık gösterebiliyor. Teorik verilerin pratikte farklı çıkabileceğini belirtmekte fayda görüyoruz. Bu nedenle bir modeli satın almadan önce mutlaka test etmenizi ve yol bilgisayarı vasıtasıyla tüketimi hesaplamanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca her modelin farklı hisler yaratacağını rahatlıkla söyleyebilir. Bu nedenle kişisel zevklerin, tercihlerin ve bütçenin seçim yaparken araçlara öncelik sağlayacağını düşünüyoruz. Biz sadece kağıt üzerindeki verileri yorumlayarak analiz gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrası ise zevklere ve renklere kalıyor. 
Görünümler