Alfa Romeo Furia ile Supersport sınıfa girebilir

0
575
FCA ortaklığındaki İtalyan Alfa Romeo markası son yıllarda tanıttığı modellerle çok büyük bir atak gerçekleştirdi. Giulietta ve 4C gibi modellere Ferrari kökenli motora sahip Giulia QV ve normal Giulia modellerinin eklenmesiyle marka birçok otomobil hayranı tarafından ciddi bir takibe alındı.

Ortaya çıkan en son çizimler ise Alfa Romeo ‘nun 1970’li yıllarda büyük üne sahip olan yarış modeli Furia’nın geri dönebileceğini müjdeliyor. Öyle görünüyor ki son zamanlarda yapılan büyük ataklar buz dağının sadece görünen kısmı. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda Alfa Romeo’dan çok daha fazlası beklenebilir. 
1971 Alfa Romeo Furia
İlham aldığı 1971 model Alfa Romeo Furia’dan şişik ve bombeli ön kaput ve martı kanatlar gibi özellikleri alsa da genel anlamda tasarım çok benzer değil. Diğer taraftan aracın yan camlarının yapısı bize göre dünyanın en hızlı seri üretim otomobili sayılan Bugatti Chiron ile büyük benzerlik gösteriyor. Ancak genel anlamda oldukça kendine özgü bir tasarıma sahip ve şanlı bir yarış geçmişi olan Enzo Ferrari yadigarı Alfa Romeo’ya da bu yakışır.
Aracın üretilip üretilmeyeceği ve ne gibi özelliklere sahip olacağı belirtilmiyor ancak 1971 yılında üretilmiş olan 5 adet Furia’da Ferrari, BMW, Chevrolet ve Lamborghini motorlarının kullanıldığı hatırlatmakta fayda görüyoruz. Ancak Giulia gibi bir modelde bile Ferrari V8’den elde edilen motor kullanıldıktan sonra bu modelde Ferrari 488GTB‘de kullanılan 3.9lt V8 çift-turbo motorun aynen kullanılması da sürpriz olmayacaktır.