BMW Z18 neden üretilmedi?

0
599
Range Rover markası 2015 yılında Cabrio Crossover modeli olan Evoque Convertible modelini tanıttı ve model 2016 haziran ayı başında da ülkemizde satılmaya başlandı. Her ne kadar ilginç bir model gibi görünse de başka markaların da bu konudaki denemeleri daha önce gerçekleşmişti. Kimi prototip olarak kalan kimi ise üretilen ancak istenilen satış rakamlarına ulaşamayıp piyasadan silinen modeller arasında BMW’nin Z18 konseptinin özel bir yeri bulunuyor. 

BMW böbrek tasarımı yıllar boyu nasıl değişti?

Kısa bir Cabrio Crossover tarihi özeti
Günümüzde ve yakın geçmişte üstü açık olarak niteleyebileceğimiz SUV ve Crossover modelleri bulunuyor ancak genellikle lüks olmayan ve belli bir amaç için kullanılan modeller olarak dikkat çekiyor. Suzuki Vitara, Suzuki Samurai, Opel Frontera Sport, Suzuki Jimny ve Suzuki X90 gibi modelleri bu gruba dahil etmiyoruz çünkü tavanın tamamı açılan modeller değiller. Convertible (Cabriolet) olabilmesi için aracın sadece ön camının yani A sütununun görünür olması gerekiyor. 
Solda Opel Frontera Sport, ortada Suzuki Samurai, sağda Suzuki X90
Diğer taraftan yakın geçmişte gerçek anlamlı Crossover-SUV Cabrio tanımına uyan ve üretilen 2 adet model bulunuyor. Nissan Murano Cabrio 2011-2014 yılları arasında, Chevrolet SSR ise 2003-2006 yılları arasında seri olarak üretildi ancak her iki model de istenilen satış rakamlarını yakalayamadı ve ancak 3 yıl dayanabildiler. Kısacası lüks Cabrio-Crossover modeller bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Daha ucuz ve Targa ve T-Top tipinde olan, özellikle Suzuki tarafından üretilen modeller ise başarıya ulaştı. 
Solda Nissan Murano, sağda Chevrolet SSR
Aslında bu akımın esas ilham kaynağı 2.Dünya Savaşı’nın kahramanlarından olan ve adı “Savaş kazandıran taşıt” olarak anılan Willys MB modelidir. Bu araç saf bir iş, tarım ve savaş aracıydı ve 1939 yılından günümüze kadar amacını kaybederek olsa da küçük değişiklikler ile gelmeyi başardı.  Ayrıca tavanı da tarif ettiğimiz şekilde tamamen açılıyordu. Arazi özelliklerini koruyan araç üretim amacının tam tersine lüks bir araç olarak hayatını Jeep Wrangler ismi ile devam ettirmektedir. Wrangler’ın açılır tavanlı tipleri mevcuttur ancak Willys MB’nin aksine tavanı açıldığı zaman sadece ön camı kalan bir araç değildir.


Solda 1941 Willys MB, Sağda 2016 Jeep Wrangler
BMW Z18 Cabrio Crossover Konsepti
1995 yılında BMW tasarımcıları çok özel bir proje üzerinde çalışmaya başladılar. Bu proje birçok BMW modelinin özelliklerini tek bir araçta birleştirmekti. Öyle ki her türlü araziye uyum sağlayabilen BMW’nin Enduro tipi motosikletlerinden amaç olarak ilham alınmıştı. Sonuçta tek bir araç ile her şeyi yapmak mümkün olabilirdi. Bu araç hem BMW’nin sportifliğine ve lüksüne, hem bir off-road aracının arazi özelliklerine, hem de bir cabrio modelin havadar yapısına sahip olacaktı. Bu doğrultuda hedeflenen tüm bu özellikleri bir araya getiren Z18 konspti tasarlandı. 
BMW Z18 Concept
BMW’yi böyle bir araç tasarlamaya iten ise o dönem Jeep Wrangler, Opel Frontera Sport ve Suzuki Vitara gibi üstü açılır SUV modellerin popüler olmaya başlamasıydı. Ancak bu araçların hiçbiri de tam anlamıyla lüks araçlar değildi ve premium modeller olarak görülmüyordu. Bunun bir eksiklik olduğunu düşünen BMW”yi Z18 modelinin tasarlamaya iten de aslında bu nedendi.
Dönemin E36 bazlı 2 kişilik cabrio modeli Z3 altyapısına sahip olarak tasarlanan modelde 4.4lt V8 silindir atmosferik-benzin 355ps gücünde bir motor kullanılıyordu. 355ps güç 5 ileri manuel şanzıman ile sürekli 4×4 çekiş sistemine aktarılıyordu. Çok büyük ve ağır olmayan kasada bu motor gerçekten de harika sonuç verebilirdi ve arazi kullanımında iyi sonuçları olabilirdi. Ayrıca bu motor ve özel süspansiyon sistemi ile asfalt kullanımında da sportif bir BMW’nin yol tutuş ve performans değerlerine sahip olması gayet mümkündü.

BMW Z3
Ayrıca modelin önemli bir özelliği daha bulunuyordu. Aracın kabini 2 kişilik ve 4 kişilik olarak ayarlanabildiği gibi ayrıca pikap şeklinde de kullanılabiliyordu. Bu da ona Crossover ve Cabrio kasa tiplerinin yanı sıra farklı özellikler de kazandırıyordu. Kısacası her türlü işe uygun bir araç olarak öne çıkıyordu. Buna benzer bir değişken tasarım daha önce Mercedes tarafından aynı yıl tanıtılan VRC Coggiola konseptinde de bulunuyordu.
Sonuç olarak BMW bu araç üzerinde çok fazla durmadı ve günün şartlarına uygun olmadığını düşünerek üretime geçirmedi. Günümüze yakın zamanlarda satışa sunulan Nissan ve Chevrolet modellerinin başarısızlığı ve aradan geçen 20 yıl boyunca bu tip başka araç üretilmediği dikkate alınırsa Alman markanın doğru bir karar verdiği düşünülebilir. Sonuç olarak SUV ve Crossover tipindeki araçlar son 5-10 yıldır ciddi anlamda tüm dünyada ve ülkemizde yaygınlaşmaya başladı. O günlerde üretilecek bir Z18 modeli büyük hayal kırıklığı yaratabilir ve markayı zarara sokabilirdi. Ancak Range Rover Evoque Cabrio modelinin seri üretime geçmesi ve satışına da başlanmış olması Cabrio Crossover modellerinin fitilini de ateşlemiş olabilir. 
Bize göre özellikle Alman premium markalar Audi, BMW ve Mercedes bu durumu yakından takip ediyor ve Evoque Cabrio’nun başarısına göre harekete geçmeye hazırlar. Zaten Crossover ve SUV modellerin satışları da patlamış durumda. Bu nedenle önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu modellerin öncelikli olarak premium markalarda daha sonra da diğer markalarda yaygınlaşacağını düşünüyoruz. VW’in de hali hazırda tanıttığı T-Cross Breeze adında  bir konsept modeli zaten bulunuyor. Kısacası nasıl ki Crossover modelleri kısa bir sürede yaygınlaştı bu modellerde o hızla yaygınlaşabilir. Ayrıca Skoda, Seat ve Dacia gibi markalar ile Güney Koreli üreticilerin de bu işe girmesiyle Cabrio araca binmek daha kolay bir hal alabilir diye düşünüyoruz.
BMW Z18 Resimleri