Yeni Renault Megane – Renault Fluence Karşılaştırması

0
2643

Renault yeni C segmenti Kompakt Sedan modelini tanıttı. Daha önce Fluence olan modelin ismi eskiden olduğu gibi Megane Sedan olarak değişti ve artık çok daha sportif bir tasarıma sahip oldu. Ülkemizde genellikle şirketler, kiralama firmaları ve çocuklu aileler tarafından tercih edilen bu tip araçlar çok yönlü yapıları ve geniş iç hacimleri ile oldukça seviliyor.


Yeni Renault Megane Sedan detayları için tıklayınız

Megane HB ile aynı ön tasarıma ve benzer detaylara sahip olan modelin kokpiti de HB kardeşi ile birebir aynı. Ancak Sedan model bize göre HB modelden sportif sedan tasarımı sayesinde daha sağlam ve oturaklı bir görünüme sahip. Renault Fluence modelinde bu tip bir sportif dizayn anlayışı bulunmuyordu. Bu da aracın satışlarında artış sağlayabilir. 
Solda Renault Megane HB sağda Renault Megane Sedan
Renault Megane Sedan motor seçenekleri
Kullanılacak motor-şanzıman seçeneklerinde ise Megane HB modeline göre çok fazla fark olacağını sanmıyoruz. Ancak Fluence modelinde halen kullanılan 1.6lt atmosferik benzin motorun yerini 1.2lt turbo-benzin motorlar alacak. Ayrıca 1.6lt turbo-dizel ünite de serinin en üstünde yer alacak. 1.2lt turbo-benzin motor 115ps güce, 5 ileri manuel veya CVT otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacakken, aynı motorun 130ps güce sahip olan versiyonu 6 ileri manuel veya 7 ileri EDC şanzıman ile tercih edilebilecek. Turbo-dizel tarafında ise 1.5lt 90ps ve 6 ileri manuel ile 110ps 6 ileri manuel veya 6 ileri EDC otomatik seçeneklerinin yanında serinin en üstünde yer alacak olan 1.6lt 130ps-6 ileri manuel seçeneği de bulunacak. 
Renault Megane Sedan fiyat tahmini
2016 model Renault Fluence modeli 1.5 turbo-dizel 110ps – EDC otomatik şanzıman Touch donanım seçeneği ile şu anda 90.400TL fiyata sahip. Aynı donanım, motor ve şanzımana sahip olan Megane HB modeli ise 83.900TL fiyata sahip. Fluence modeli şu anda bile Megane HB modelinden yaklaşık %7 oranında yüksek fiyata sahip. Ancak yeni Megane HB tanıtıldığı zaman fiyatların bir önceki modele göre çok hafif arttığını da belirtmekte fayda var. Kısacası Megane Sedan Fluence modeli ile yaklaşık aynı fiyata sahip olacak diye düşünüyoruz. Bu doğrultuda günümüz şartlarında 1.5dci-EDC otomatik-Touch donanım ile çıkış fiyatı 90.000TL-92.000TL arasında olabilir. Her ne kadar bayiler 2017 yılın işaret ediyor olasa da sonbahar aylarında modelin satışına başlanacağını düşünüyoruz. 
Ölçü Karşılaştırması

Karşılaştırma tablomuzdan gördüğümüz kadarıyla modelin uzunluğu ve dingil aralığında çok önemli bir değişiklik bulunmuyor. Uzunlukta 8mm ve dingil aralığında da 9mm olan büyüme arka diz mesafesinin az bir miktar genişlemesini sağlayabilir. Diğer taraftan aracın genişliğinde gerçekleşen artış oldukça dikkat çekici. 36mm olarak gerçekleşen bu değişim sayesinde kabinde hissedilir derecede bir rahatlık olabilir diye düşünüyoruz. Bir diğer dikkat çekici değişiklik ise yeni Megane Sedan modelinin yüksekliğinin 36mm azalmış olması. Bu aracın sportif sedan görünümünü destekliyor ancak özellikle arkada bir miktar basıklık hissi yaratabilir. Bunun sonucu olarak da arka baş mesafesi azalabilir. 

Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence ölçü karşılaştırması
Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence Görünüm karşılaştırması

Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence ön görünüm
Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence ön ve yan görünüm
Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence yan görünüm
Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence arka ve yan görünüm
Yeni Renault Megane Sedan – Renault Fluence kokpit