F1 pilotu ile ambulans sürücüsü yer değişirse kim geçer?

0
333
İzleyeceğiniz videoda Ferrari’nin dünya şampiyonu Formula 1 pilotu Sebastian Vettel ile bir ambulans şoförünün pistteki yarışına tanık olacaksınız. Ancak dikkat çekici olan Vettel’in ambulansı ambulans sürücüsünün ise Ferrari 488GTB modelini kullanıyor olması.


LaFerrari sağlam boyun kasları gerektitir

Petrol devi ve Ferrari’nin sponsorlarından olan Shell tarafından hazırlanan bu gösteride ilk olarak 1356 acil çağrıya yetişen ambulans şoförü 488GTB ile piste çıkıyor ve 2:17 saniyede hazırlanan parkuru tamamlıyor. Ardından 42 yarış birinciliği bulunan Vettel ambulans ile piste çıkıyor ve 2:10 zamanını elde ediyor. Araçların teknik verileri ise şu şekilde;
Ferrari 488GTB
  • Motor: 3.9lt V8 çift-turbo benzin
  • 661hp güç
  • 760nm tork
  • 0-100km hızlanma: 3 saniye
  • Maksimum hız: 330km/saat

Renault Master Ambulans

  • Motor: 2.8lt I4 turbo dizel
  • 118hp güç
  • Maksimum hız: 169km/saat
Burada dikkat çeken nokta Ferrari’yi kullanan ambulans şoförünün öyle sıradan bir sürücü olmaması. Ayrıca bu sürücü tecrübesiz bir ambulans sürücüsü de değil ve tam 1356 acil çağrıya gitmiş. Eminiz ki bu çağrıların bir çoğuna oldukça sıkışık trafikte yüksek bir hız ile yetişmiştir. Bu nedenle de hızlı ve yetenekli bir şoför olduğuna eminiz. Vettel’in pilotajı tartışılmaz ancak altındaki ambulans 488GTB ile mukayese edilemeyecek derecede farklı ve düşük performanslı bir araç. Ayrıca hızlı viraj almaya ve slalom yapmaya da uygun değil.
Sürücü kabiliyetinin sürüş sırasındaki önemi tartışılmaz ancak elimizdeki tüm bu veriler doğrultusunda bize göre vasatın üzerinde kabiliyete sahip her türlü sürücü Ferrari’yi kullanarak bu yarıştan galip çıkabilirdi. Bu nedenle güzel ve eğlenceli bir video olsa da bize göre ambulans şoförü, bırakın 7 saniye fark yemeyi Ambulansı kullanan Vettel’i en az 7 saniye ile geçerdi diye düşünüyoruz. Kısacası video biraz reklam kokuyor diye düşünüyoruz. 
Bu arada aynı yarış 488GTB ile değil de Ferrari Formula 1 aracı ile yapılsaydı kontrol zorluğu ve çok daha profesyonel bir sürüş gerektireceği için bu konudaki fikrimiz değişirdi ve sonuç kesinlikle ambulansı kullanan Vettel’in birinciliğe ile biterdi diye düşünüyoruz.