Makyajlı-makyajsız Ford Kuga karşılaştırması

0
861
Ford’un başarılı crossover modeli Kuga’nın makyajlı hali 2016 Mart ayında yapılan Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılmış ancak ülkemize bir türlü gelememişti. aradan tam 1 yıl geçti ve model artık ülkemizde satılmaya başlanıyor. Önümüzdeki hafta Safranbolu’da yapılacak lansmanda aracı detaylı bir şekilde değerlendireceğiz ve kapsamlı bir video ile karşınızda olacağız ancak biz öncesinde yeni-eski model arasında bir karşılaştırma yapmak istiyoruz. 

SUV-Crossover farkı nedir?

Uygulanan makyaj operasyonu aracın ön tasarımını tamamen değiştirerek markanın diğer modellerine benzetmiş. Daha önceki modelde bulunan sivri burun yerini küt bir burun tasarımına bırakmış. Ön tampon görünümünün de tamamen değişmesiyle makyajdan daha çok yeniden tasarlanmış bir model karşımıza çıkıyor. Farların ise hem şekli hem de iç renkleri değişmiş. 17, 18 ve 19 inch çapında yeni tasarım jantlar da bu yeni ve taze görünümü pekiştirecek detaylardan birisi olarak göze çarpıyor. Bu şık ve kuvvetli ön tasarımın Kuga modeline çok yakıştığını ve satışlarında etkisi olacağını düşünüyoruz. 
Solda makyajlı Ford Kuga
Aracın arka tasarımı da aynen önde olduğu gibi ciddi bir operasyona uğramış. Stop grubu hem iç kısımdan daralmış hem de renkleri değişmiş. Bagaj kapağının tasarımının tamamen yeniden tasarlanması sonucu Ford logosu arka camın hemen altına taşınmış. Arka tampon da bu detaylı değişiklikten nasibini almış ve daha sportif ve detaylı bir görünüm elde edilmiş.

Solda makyajlı Ford Kuga
Aracın kokpitinde ise bilgi-eğlence sisteminin konumunun değişmesi sonucu bambaşka bir tasarım elde edilmiş. Boyutları öncekine göre devasalaşan 8 inc büyüklüğünde Apple Car Play ve Android Auto destekli yüksek çözünürlüklü ekran sayesinde Ford Kuga artık çok daha şık, kullanışlı ve modern bir kokpite sahip. Diğer taraftan 4 kollu direksiyon simidi yerini 3 kollu direksiyon simidine bırakmış. Bir diğer önemli değişiklik de mekanik el freni kolu yerine elektronik olan ve düğme ile kontrol edilen bir el freninin kullanılacak olması. 
Solda makyajlı Ford Kuga
Motor-donanım özellikleri ve fiyatlar

  • 1.5lt turbo-benzin 180ps – otomatik Style donanım: 117.000TL
  • 1.5lt turbo-dizel 120ps – manuel Style donanım: 117.000TL
  • 1.5lt turbo-benzin 180ps – otomatik Titanium donanım: 123.500TL
  • 1.5lt turbo-dizel 120ps – manuel Titanum donanım: 123.500TL
  • 1.5lt turbo-dizel 120ps – otomatik Titanum donanım: 141.000TL
  • 1.5lt turbo-dizel 120ps – otomatik ST-Line donanım: 147.500TL