Yeni SsangYong Rexton tanıtıldı

0
877
Güney Koreli otomobil üreticisi SsangYong’un E Segmenti SUV modeli Rexton’un halen satılmakta olan kasası 2006 yılında yenilenmiş ve günümüze kadar bazı önemli tasarım değişiklikleri ile yoluna devam etmişti. Bir model için uzun sayılabilecek 11 yılın sonunda ise yeni kasa tanıtıldı.


Sahip olduğu 4850mm uzunluk, 1920mm genişlik ve 1800mm yükseklik ölçüler ile bir önceki modelden 130mm daha uzun ve 50mm daha geniş olan model 30mm daha alçak olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu ölçüler bir önceki modelin “Leylek” gibi duran görünümünün artık daha oturaklı bir hale geleceğini gösteriyor. Ayrıca 2864mm ile bir önceki modelden 44mm daha uzun bir 2 dingil arası mesafesine sahip olan model, bu sayede arkada oturan yolcular için daha geniş bir diz mesafesi sunabilir.
Aracın aşağıda yer alan karşılaştırmalı dış görünüm ve kokpit fotoğraflarına baktığımız zaman ise; bir önceki model ile en ufak bir benzerlik olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Ayrıca bir önceki kasanın kokpiti hem görünüm hem de kalite hissi açısından oldukça gerideyken ve 10 yıl öncesinin anlayışını yansıtıyorken, yeni kokpit hem çok daha modern görünüyor hem de kalite hissi çok daha yüksek. Ayrıca aynı sınıfta yer alan Mercedes GLE modeli olan benzerlik ise gözlerden kaçmıyor. Ancak SsangYong’un uzun süredir Mercedes ile derin bir iş birliği içinde olduğu da unutulmamalı. 
Modelde kullanılacak motorlar ise işte bu Mercedes iş birliğinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor ve 2 farklı seçenek sunuluyor. 2.2lt turbo-dizel 181ps güç (420nm tork) ve 2.0lt turbo-benzin 225ps güce (350nm tork) sahip motorlar yeni kasa için optimize edilirken, güç arka tekerleklere veya opsiyonel 4×4 çekiş sistemine yine Mercedes kökenli 7 ileri otomatik şanzıman vasıtasıyla aktarılıyor. 
Ülkemizde sınırlı satış adetlerine sahip olan SsangYong Rexton modeli İngiltere’de 30.000 Sterlin fiyat etiketine sahip olabilir ve bu da Hyundai Santa Fe modelinden yaklaşık %10 daha ucuz olacağı anlamına geliyor. Fiyat olarak oldukça avantajlı olsa da sahip olduğu 2.2lt dizel motor ülkemiz için hiç de iyi bir haber değil. Her ne kadar benzin motor seçeneği 2.0lt olsa da, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının yüksekliği nedeniyle özellikle bu tip araçlarda dizel motor vazgeçilmez oluyor. Bu nedenle de yeni Rexton’un ülkemizde şansı biraz düşük görünüyor. Ancak markanın distribütörü 2.0lt benzin motor için çok iyi bir fiyat politikası belirleyebilirse işler değişebilir diye düşünüyoruz. Çünkü yeni Rexton genel anlamda gerçekten de başarılı bir araç olmuşa benziyor ve Mercedes tekniğine sahip olduğu da unutulmamalı.