Hepsini çok sevdiğimiz 11 farklı sekizsilindir takipçisi

0
295
Sekizsilindir ailesi olarak en aktif sosyal medya hesabımız olan Facebook’ta yer alalı 2 yıl oldu ve bu sürede takipçi sayımız 163.000’e ulaştı. Aradan geçen 2 yıl içinde ise takipçilerimizin davranışları hakkında çok ciddi bilgi sahibi olduk. Bu doğrultuda her birini aynı derecede sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz takipçilerimizin davranışlarını esprili bir şekilde sınıflandırmak istedik.


Bu sınıflandırmayı yaparken gerek özelden sorulan soruları, gerek konular altında yapılan yorumları ve gerekse de e-posta adresimizden tarafımıza gerçekleşen dönüşleri baz aldık. Şunu da belirtmek isteriz ki, saygı çerçevesi içinde yapılan her türlü eleştiriye açığız ve daha ileriye gitmenin de ancak bu sayede mümkün olabileceğine inanıyoruz.

Teşekkürlerini esirgemeyenler

Özellikle Facebook sayfamızda hem özelden hem de konu altlarında o kadar fazla teşekkür alıyoruz ki, bu konuda bize “Ne tip bir robot kullanıyorsunuz ve kendinize farklı kişilerden farklı yapılarda teşekkürü nasıl ayarlıyorsunuz?” diye soru soran bazı kişiler bile oldu. Hatta durumdan şüphelenip konu içindeki anlatımları Google’da tek tek aratıp kopya mı diye araştıran, ardından sadece bizim sitemizde kayıtlı olduğunu gören bazı takipçilerimiz, yaptıkları bu araştırmayı açık bir şekilde belirterek teşekkür mesajı bile gönderdiler. Biz de sizlere buradan koca bir “Rica ederiz” diyoruz. ?
Sabırlı ve Sabırsızlar

Sekizsilindir ekibi olarak en fazla önem verdiğimiz konulardan bir tanesi de sizlerin merak ettiği konulara cevap bulabilmek. Bu doğrultuda takipçi isteklerini, gündemi ve kendi kafamızdaki konuları da dikkate alarak, isteklerinizi mümkün olan en kısa zamanda yayınlamaya gayret ediyoruz. Ancak bazı takipçilerimiz bu listenin uzunluğunu tam olarak tahmin etmedikleri için konu hakkında sabırsızlanıp bize çok kısa bir süre içinde geri dönüş yapabiliyorlar. Hatta bu konuda sertleşen takipçilerimiz bile olmuştu :). Ancak burada çuvaldızı kendimize de batırmamız gerekiyor. Bu kadar yoğun bir otomobil gündeminde bazen bu istekleri atlayabiliyoruz ve zamanı gelenler de gözden kaçabiliyor. Bu nedenle isteklerinizi bize her şekilde hatırlatmanızı rica ediyoruz ?

Muhabbetçiler

Bazı takipçilerimiz bize Facebook’un özel mesajlaşmasından ulaşıyorlar ve sorunlarına çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Ancak bazen soru soruyu getiriyor ve ilk başlangıç noktası ile alakası olmayan bir noktaya gelebiliyoruz. Hatta bu şekilde ortak arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize bile uzandığımız zamanlar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bizlere o kadar çok soru geliyor ki, maalesef muhabbeti uzatamıyoruz veya bir süre cevap veremiyoruz. Hatta atılan mesajların devamını görmediğimiz zamanlar bile oluyor. Bu nedenle takipçilerimizin anlayışına şimdiden teşekkür ederiz ?
Bilginler

Yazdığımız birçok konu ile insanları aydınlatmaya çalışsak da bilgi bilgiden üstündür ve bazen bilge takipçilerimiz kaçırdığımız bir bilgiyi bizlere hatırlatarak konuyu eksiksiz hale getirebiliyorlar ve bu durum bize büyük bir mutluluk veriyor. Hem kendi bilgi dağarcığımızı daha da geliştiriyor hem de ortaya daha zengin bir konu çıkartabiliyoruz. Bu nedenle faydalı ve eksik kaldığımız yerlerdeki katkılarınızı her zaman bekleriz. Bilgi paylaştıkça artar. ?

Meslektaşlar

Sekizsilindir ekibi olarak teknik konulara özel bir önem veriyoruz ve bu da takipçilerimizin aradığı kan gibi görünüyor. Tahsilimizde edindiğimiz bilgileri, meslek hayatımızdaki bilgilerle ve tecrübelerimizle de birleştirerek ortaya çıkardığımız anlatımların birçok takipçimize fayda sağladığını günden güne daha fazla duymaya başladık. Öyle ki geçtiğimiz aylarda e-posta adresimizden aldığımız mesaj ayrı bir güzeldi. Takipçimiz tesadüfen kurucumuz Etem Sayın’ın mezun olduğu üniversite ve Makina Mühendisliği bölümünde öğrenciymiş ve öyle ki kurucumuzun 2 kişilik Paletli Taşıt bitirme projesini beraber gerçekleştirdiği hocamız ile de benzer çalışmalar gerçekleştiriyormuş. Bunun yanında bizim makalelerimizden faydalanarak sınıfta bazı sunumlar yaptığını, çok da beğenildiğini belirtmişti. Benzer bir şekilde forumlarda, ekşisözlük, arabalısözlük ve benzeri platformlarda da yayınlarımızdan bu tip fayda sağlayan kişileri duyunca ve sekizsilindir.com’u ansiklopediye benzetenleri gördüğümüzde duygulanmadığımızı söylesek yalan olur. ?

Çok ilgili ve çok ilgisizler
163.000kişilik bir takipçi kitlemiz olduğu düşünülürse bir konu yayınlandığı zaman birçok kişinin o konuyu beğenmesini bekliyorsunuz. Ancak bu beğenmeler takipçi kitlesine bakıldığı zaman az kalınca üzülmemek elde değil maalesef. Diğer taraftan bazı takipçilerimizin adlarını beğeni, paylaşım ve yorum listelerinde o kadar sık görüyoruz ki kendilerini sokakta görsek tanırız. İşte bu takipçilerimize takipleri haricinde bir de beğenileri ve katılımları için ayrıca teşekkür ederiz :). Bunun yanında sadece konuları okuyarak geçen ve beğeni, yorum ve paylaşım yapmayan takipçilerimize de minnettarız ama daha fazla katılım yaparlarsa daha geniş bir topluluk olacağımızı ümit ediyoruz ?
Sıfırcılar
Ne kadar gayret etsek de bazı takipçilerimize bir şey beğendirmek oldukça zor olabiliyor. Öyle ki Facebook değerlendirme kısmında bize 2 yıldız veren bir takipçimize bunun nedenini sorup düzeltmek istediğimizi belirttiğimizde “Dünya Alman markalarının skandallarıyla çalkalanıyor, ama siz pek değinmiyorsunuz… sonuçta otomobillerle alakalı…” ve ardından da “Yoksa onun haricinde vermiş olduğunuz teknik bilgiler on numara, on yıldız :)” cevabını almıştık. Açıkçası özellikle VW Emisyon skandalı konusunda o kadar fazla analiz yaptık ki bu cevap bizi oldukça fazla şaşırtmıştı. Biz yine de tüm takipçilerimizden eksik gördükleri veya kendilerine ters olan noktaları öğrenmek istiyoruz ve bu konuda açık yüreklilikle bize dönüş yapmalarını bekliyoruz. ?
İmlacılar
Gençlik dönemlerimizde okuduğumuz Oto Haber ve Auto Show dergilerinde çok ender de olsa imla ve kelime hatalarını yakalar, sonra da “Bu adamlar bu yazıları hiç mi kontrol etmiyor” diye aramızda konuşur ve cıkcıklar yapardık. Ancak gelin görün ki ne yaparsanız yapın arada kaçırdığınız şeyler olabileceğini sekizsilindir.com’da yazı yazmaya başlayınca anladık. İşte nasıl ki geçmişte biz bu şekilde dergicileri ayıpladık şimdi aynı durum bizim başımıza geliyor. Hem de anında, yazı yayınlanır yayınlanmaz 🙂 Ne demişler “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste”. Sağ olsunlar imla konusunda çok ince davranan bazı takipçilerimiz, bu hataları sanki bizim adımıza çalışan elemanlar gibi görüp, yardımlarını esirgemiyor. Her seferinde kendilerine teşekkür ettik, buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz ?
Markacılar

Eminiz ki bu başlığı daha görür görmez ilgili takipçilerimiz kendilerini bildiler :). Diğer taraftan herkes gibi bizim de beğendiğimiz markalar mevcut ancak yaptığımız iş gereği mümkün olan en net şekilde tarafsız olmamız gerekiyor. Biz de bu nedenle özellikle karşılaştırma konularını bu doğrultuda hazırlıyoruz ve araçların markalarına değil de özelliklerine yoğunlaşmayı tercih ediyoruz. Ancak bazı takipçilerimiz bazı otomobil markaları ile öyle güçlü bir bağ kurmuşlar ki, başka markaya tutkun bir takipçimiz ile adeta bir yumak olmaları işten bile değil diye düşünüyoruz. ?
Özetçiler

Malum toplum olarak okumayı çok da sevmiyoruz ancak bir şeyleri derinden öğrenebilmek ve o konu hakkında konuşabilmek için de bu eylemi yapmak şart. Biz de bu doğrultuda özellikle “Teknik Konular” kategorisi altında yayınladığımız yazılarda konunun nedenlerini anlatabilmek için uzun yazılar yazıyoruz. Ancak bazı takipçilerimiz satırlar ardı arda sıralandıkça okumak istemiyor ve konu altında yapılan yorumlarda bu durumu belirtiyorlar ve özet yazmamız gerektiğini söylüyorlar. Biz de bu doğrultuda konuların en altına mutlaka bir özet veya sonuç kısmı geçiyoruz ki bu tip takipçilerimizin istekleri yerine gelsin ve de konuyu onlar için toparlayabilelim. Ancak biz yine de konunun özüne inebilmek için nedenlerini de okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz ?
Şakacılar
sekizsilindir.com’da değindiğimiz konular ağırlıklı olarak ciddi ve pek de esprili şeyler olmasa da ara ara biz de komik şeylere yer veriyoruz ve takipçilerimizle beraber gülmek istiyoruz. Ancak bazı yayınlarda konu ile hiç alakalı olmamasına rağmen özellikle Facebook’ta tabir-i caiz ise “Sulu” bir şaka geliyor ve konu hakkında eğitici ve öğretici bir tartışmaya giren takipçilerimizin ve bizim konsantrasyonumuzu tepetaklak ediyor 🙂 Bu nedenle “Sulu” şakaları değil de “İnce” esprileri tercih ediyoruz ? Ayrıca oldukça ender de olsa bir konu altına alakasız bir yorum yapılmamasını ve okunduktan sonra yorum yapılmasını tercih ederdik ? 

Tüm takipçilerimize takiplerinden dolayı tekrar teşekkür ederiz