Yeni BMW 8 Serisi konsepti resmi olarak tanıtıldı

0
1319

BMW’nin adını efsaneler arasına yazdıran modellerinden bir tanesi olan 8 Serisi, uzun bir aranın ardından nihayet geri döndü. İtalya’nın kuzeyindeki Como Gölü kenarındaki Cernobbio şehrinde halen devam eden Concorso d’Eleganza Villa d’Este etkinliğinde karşımıza çıkan konsept model, şişkin yapısı ve iri boyutları ile BMW”nin GT sınıfına tekrar el attığını gösteriyor.

GT, yani Gran Tourismo olarak adlandırılan bu klasmanda F Segmenti ve 4 kişilik modeller yer alıyor. Mercedes S Serisi Coupe, Bentley Continental GT, Aston Martin DB11 Coupe ve hatta Porsche 911 modelinin bile bu sınıfa girdiğini söylemek oldukça mümkün. Diğer taraftan BMW 8 Serisi’nin iri ancak bir o kadar da sportif boyutları Aston Martin DB11 Coupe modeline oldukça benziyor. Bir önceki kasada sadece prototip olarak kalan ancak yeni 8 Serisi’nde üretilmesi planlanan M8 ise sınıfının performans açısından en iddialı modellerinden bir tanesi rahatlıkla olacak gibi görünüyor.

BMW M8 neden üretilmedi?

Modelde kullanılacak motor seçenekleri şu aşamada biliniyor olmasa da bazı tahminler yapılabiliyor ve bunda geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş bir tescil başvurusunun payı da büyük. Bu listede 825’den başlayarak efsane 850 uzantısına ve geçmiş dönemlerde üretilmeyen M8 modeline kadar farklı seçenekler yer alıyor. Bu nedenle 530i‘de bulunan 2.0lt 4 silindirli 252ps motordan 760li modelindeki 6.6litre V12 612ps gücündeki motora kadar çok farklı seçeneklere rastlayabiliriz. Tabi burada en büyük sürpriz M8 modelinde kullanılacak motor olacaktır ve büyük ihtimalle yeni BMW M5 modelinde kullanılan 4.4lt V8 turbo motorun daha güçlü bir versiyonu ile karşılaşmak oldukça mümkün görünüyor. Diğer taraftan 825 modelinde 2.0lt turbo-dizel motora rastlarsak biraz şok olacağımızı söylemeden geçemeyeceğiz. 
Yeni BMW 8 Serisi model uzantıları
Model seçeneklerinden de görüleceği gibi BMW 8 Serisi F Segmenti GT klasmanında en düşük fiyatlara sahip olabilecek gibi görünüyor. Her ne kadar 2.0lt motorların 25 ve 30 uzantıları ile kullanılmasının yolu açılmış olsa da 3.0lt ve üstü motorların F Segmenti GT bir araçta kullanılması daha mantıklı. Ancak yeni 8 Serisi’nin F Segmenti Sedan modeli 7 Serisi ile aynı platforma sahip olduğu ve daha hafif olabileceği düşünülürse 2.0lt turbo-benzin 252ps motor için bize göre bir engel bulunmuyor. Bu motor 7 Serisi’nde halen kullanılıyor ve 6 saniyenin hemen üstündeki 0-100km/saat hızlanmasıyla hiç de fena bir performans sunmuyor. Daha hafif ve aerodinamik olması muhtemel Yeni 8 Serisi’nde bu hızlanma 6 saniyenin hemen altına da düşebilir diye düşünüyoruz. 
Sonuç olarak Yeni BMW 8 Serisi, 2018 yılı ortalarında üretim hali ile satışa sunulacak ve konsept modelin ana hatlarını da koruması şiddetle bekleniyor. Bunun yanında 2.0lt motorlar ile de satışa sunulursa, ülkemiz gibi hacim bazlı vergilendirme yapan pazarlarda en azından F Segmenti bir GT modeli daha sık bir şekilde iç çekerek görmek mümkün olacak.