Hyundai i30 Fastback tanıtıldı

0
323
Hyundai’nin oldukça iddialı bir şekilde yenilediği C Segmenti HB modeli i30’a eklenen yeni versiyonlar dur durak bilmiyor. İlk olarak GT, daha sonra hafif performans aracı SW, en son olarak geçtiğimiz günlerde seriye eklenen yüksek performans versiyonu i30 N‘den sonra şimdi de Fastback versiyonu karşımıza çıktı. 

Fastback versiyonu için, HB kasanın pratik kullanımı ile SW kasanın kullanışlılığını bir araya getiriyor da diyebiliriz.  Diğer taraftan Hyundai’nin tek iddiası bu değil ve aracın sportiflik anlamında da oldukça farklı olduğunu vurguluyor. HB kasa tipinden 25mm daha alçak ve 115mm daha uzun olan Fastback, bu sayede daha sportif bir görünüme sahip. Bunun yanında aracın C sütunundan itibaren farklılıklar başlıyor ve arka tasarım da HB ile ortak bir nokta barındırmıyor diyebiliriz. Sportiflik iddiasını perçinleyen özelliklerden bir tanesi olarak da Fastback modelinin süspansiyon sisteminin HB modeline göre %15 daha sertleştirilmiş olması gösterilebilir.
Modelde kullanılacak kullanılacak motorlar ise; Giriş seviyesinde 1.4lt atmosferik benzin 100ps ve yakın bir zaman önce i20 modelinde de kullanılmaya başlanan 1.0lt 3 silindir turbo-benzin 120ps motor yeni i30 modelinde de aynen kullanılacak ve sadece 6 ileri manuel şanzımana sahip olabilecek. Benzin motorların en üstünde ise 1.4lt 140ps gücünde motor yer alacak. Ayrıca 1.6lt turbo-dizel motor ise 110ps ve136ps gücünde versiyonlara sahip olacak. Tüm modellerde 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulacakken hem benzin hem de dizel motorların en güçlü versiyonlarında 7 ileri DCT yani çift kavramalı otomatik şanzıman seçenek olarak sunulacak.
2018 yılının başında Avrupa’da satışa sunulacak olan Hyundai i30 Fastback, ülkemizde 2018 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulabilir. Fiyatı konusunda henüz bir bilgi olmasa da HB modelden %7-8 civarında daha pahalı olması beklenebilir diye düşünüyoruz.