Makyajlı Honda Jazz tanıtıldı

0
757

Honda’nın B Segmentinde yer alan HB modeli Jazz makyajlandı. 2014 yılında yenilenen ve halen 3.jenerasyonu ile karşımızda olan modelde yapılan değişiklikler, Honda’nın bir üst segmentte yer alan Civic modelinin detayları ile oldukça benzer bir şekilde gerçekleşmiş gibi görünüyor. 

Özellikle aracın ön kısmı Civic modelinde yer alan kalabalık detaylarla bezenmiş durumda. Makyajsız kasanın daha düz yapılı tampon tasarımının aksine çok daha fazla detay ve renk karışımı makyajlanan kasada mevcut. Ayrıca sis farı tasarımı da değişmiş ve dikine duran led şerit de artık kullanılmıyor. Onun yerine sis farı yuvarlar krom bir çerçeve ile detaylandırılmış. Ön farların içi ise karartılarak daha derin ve sinirli bir görünüm sağlanmış. Ledli gündüz farları ise artık uzun ve kısa hüzmeli farların arasında değil ve sinyalin üstünde başlayarak uzun farın altındaki krom şeride kadar uzanıyor. 

Üstte makyajlı Honda Jazz
Aracın arkasında gerçekleşen değişiklikler ise öndeki kadar yoğun değil. Stop grubunda gözle görülür herhangi bir değişiklik bulunmazken, tampon tasarımı baştan aşağı değişmiş. Öncesinde daha büyük ve aracın boyutlarına göre kaba duruyor diyebileceğimiz sağ ve sol yarıklar yerine çok daha ince ve kibar yarıklar tercih edilmiş. Ayrıca genellikle sportif araçlarda karşılaştığımız önemli bir detay olan siyah renkli arka difüzör de araca farklı bir görünüm kazandırmış. 
Üstte makyajlı Honda Jazz
Aracın içinde ise kayda değer bir değişiklik bulunmuyor. İlk göze çarpan detay torpido gözünün üstünde yer alan gümüş renkli çıtanın artık bulunmuyor olmasıyken, bilgi eğlence sistemi ekranı üstünde yer alan dokunmatik tuşların da yerlerinde bazı değişiklikler bulunuyor. Bu farklar için makyaj demek pek de mümkün değil ve model yılı değişikliklerinde bile bu tip farklar araçları daha cazip kılabilmek için zaten yapılabiliyor. 
Üstte makyajlı Honda Jazz
 Makyajlı Honda Civic’te sunulacak motor seçeneklerinde ise önemli bir yenilik yer alıyor. Honda’nın HR-V modelinde de yer alan 1.5lt atm.-benzin 130ps gücünde ve 155nm torka sahip motor şimdi de Jazz modelinde kendine yer bulmuş oldu. 130ps gücündeki motor ile makyajlı Honda Jazz’ın 5.4lt/100km ortalama yakıt tüketimine sahip olacağı belirtiliyor ancak performans değerleri hakkında bir bilgi henüz bulunmuyor. 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak araçta CVT otomatik şanzıman ise opsiyon listesinde yer alıyor. 1.3lt atmosferik-benzin 102ps gücündeki motorun kullanılmasına ise devam edilecek. 
2017 Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan modelin Avrupa siparişleri yıl sonunda başlayacak. Ülkemizde ise 2018 başında satılmaya başlanması beklenebilir. Fiyatlarında önemli bir değişiklik beklenmese de 1.3lt motor ve CVT otomatik şanzıman ile 77.350TL’den başlayan modelin fiyatı makyajla beraber 80.000TL’yi bulabilir diye düşünüyoruz. Sportif bir versiyon olarak karşımıza çıkabilecek olan 1.5lt atm.-benzin 130ps motorlu model ise 85.000TL’yi geçebilir.