Yeni Peugeot 508 iç ve dış görünümü tanıtım öncesi ortaya çıktı

0
1574
yeni peugeot 508 2019

Geçtiğimiz günlerde arka tasarımı casus bir fotoğrafla ortaya çıkan yeni Peugeot 508 modelinin, şimdi de tüm açılardan iç ve dış görünümü kendini gösterdi. Oldukça sportif yapısıyla öne çıkan model, bir önceki kasaya göre hemen hemen hiçbir ortak nokta barındırmamasıyla dikkat çekiyor.

Markanın geçtiğimiz yıl yenilediği C ve D segmenti Crossover modelleri 3008 ve 5008 ile ön tasarım açısından fazlasıyla benzeşen, sert ve yuvarlak hatların birlikte kullanıldığı yeni Peugeot 508, arka tasarım olarak oldukça keskin çizgilere sahip ve tabir-i caiz ise jilet gibi bir görünüyor. Özellikle basık ve eğimli C sütunu bölgesi aracın sportif görünümünü artırıyor. Bagaj kapağına doğru kıvrılarak C sütununa birleşen arka çamurluk ise sportifliği destekleyen tasarım detayları arasında yer alıyor. Açıkçası kullanışlı özelliklere sahip olmasına rağmen bir önceki kasanın görünüm olarak pek de sportif olmadığını düşünüyoruz. Yeni kasa ise;karışık olmayan şık ve temiz hatları ile öne çıkan 407 modeline bazı detaylarla atıfta bulunmuş gibi görünüyor.

Yeni Peugeot 508’in içinde ise; markanın son zamanlarda benimsediği uçak kokpiti yapısı, D segment bir sedan aracın ağırlığını da taşıyacak şekilde bir miktar daha tutucu tasarlanmış. Bize göre çok da iyi yapılmış. Açıkçası 3008 ve 5008 kokpitleri modern ve şık görünseler de, bize biraz dağınık geliyor. İste yeni Peugeot 508’de bu dağınıklık toplanmış ve modern yapı  da aynen korunmuş. Bilgi eğlence ekranının da kokpit ortasında yer almış olması da derli topluluk açısından olumlu. Kısacası gerek iç gerekse de dış tasarım olarak araç uyum içinde görünüyor.

Yeni Peugeot 508 motor ve şanzıman

Açıkçası yeni 508 modelinde hiç de sır olmayan bir konu varsa o da motorlar. Yine D Segmentinde yer alan Peugeot’un Crossover modeli 5008’e bakıldığında, 1.2lt hacmindeki turbo-benzin 130ps motorun bile seçenekler arasında yer aldığı görülebilir. Daha iri, daha ağır ve aerodinamik özellikleri daha kötü bir araç da bile bu motor kullanıldığına göre yeni Peugeot 508 modelinin giriş motor seçeneğinin de böyle olacağını düşünmek hiç de yanlış olmayacaktır. Ayrıca 1.6lt turbo-dizel 120ps gücündeki motor da dizel tarafında giriş seçeneği olarak yer alacaktır. Diğer taraftan motorlarda yaşanması zor sürpriz bize göre şanzıman tarafında gerçekleşecek.

Yeni Citroen Berlingo modelinde 1.2lt turbo-benzin ve 1.5lt turbo-dizel motorlarda 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman kullanılmaya başlandı. Düşük hacimli bu 2 motor seçeneğinde de yer alacağını tahmin ediyoruz. Bu sayede hem performans, hem yakıt tüketimi, hem de konfor anlamında iyileşmeler gerçekleşebilir. Düşük hacimli motor seçeneklerinin yanında 2.0lt benzin ve dizel seçenekler de yer alacaktır. Ancak ülkemizdeki katı vergilendirme nedeniyle şansının pek de olmayacağını düşünüyoruz.

Yeni Peugeot 508’in 2018 yaz başlarında ülkemizde olması beklenebilir. Fiyatı ise D Segmenti sınıf ortalamalarında olabilir. Bu arada yeni Citroen C5 modelinin de yeni 508 ile aynı özelliklere sahip olarak, markanın farklı tasarım anlayışını yansıtır şekilde yakın bir zamanda karşımızda çıkacak.