Range Rover SV Coupe tanıtıldı

0
299
range rover sv coupe

Land Rover markasının en lüks modeli olan Range Rover, aradan geçen yaklaşık 50 yılın ardından oldukça özel 3 kapılı Coupe kasa tipi ile de üretilmeye başlandı. 1970’li yılların başında 3 kapılı Range Rover oldukça sevilen bir araçtı. Hatta Land Rover, bu modeli geçtiğimiz aylarda sıfırdan restore etmişti. Range Rover SV Coupe olarak geçen yeni model ise, sahip olduğu en üst düzey lüks ve farklı kasa tipi ile Bentley Bentayga ve önümüzdeki aylarda tanıtılması muhtemel olan Rolls Royce Cullinan modeline rakip olacak.

5 kapılı olarak da sınıflandırabileceğimiz Range Rover modelinin 3 kapılı bir versiyonu olan SV Coupe, 999 adet olarak sınırlı sayıda üretilecek. Şimdiye kadar üretilmiş en lüks Land Rover modeli olacak. Hatırlanacak olursa yaklaşık 2 yıl önce Range Rover modelinin çok lüks bir versiyonu olan Autobigrahpy versiyonu da tanıtılmıştı.

Ancak Range Rover SV Coupe’nin 3 kapılı olması bize göre onu oldukça özel ve farklı kılıyor. Sonuçta rakipleri dişli mi dişli. Marka imajları da LR Range Rover’ın üstünde. Bu nedenle Land Rover, lüks haricinde bir farklılık ihtiyacı duymuş olacak ki, 3 Kapı Range Rover Classic ruhunu en üst düzeyde canlandırdı. Açıkçası çok da yerinde bir karar verdi. Çünkü SV Coupe, oldukça şık ve farklı görünerek sınıfında kesinlikle farklılık yaratmış diye düşünüyoruz.

Aracın iç tasarımı ise, lüks donanımın bir otomobilde ulaşabileceği son noktalardan bir tanesi demek mümkün görünüyor. Neredeyse her noktası kişileştirilebilir olan araçta, ön arka koltuk renkleri bile farklı seçilebiliyor. Kokpit ise neredeyse geleneksel bir tuşa sahip değil ve Range Rover Velar etkisi buralara da sıçramış. Hatırlanacak olursa; yakın zaman önce makyajlanan Range Rover Sport modeli de benzer bir kokpite kavuşmuştu.

Range Rover SV Coupe motor

Bu kadar üst bir modelde, bir seçenk sunulmaksızın markanın ürün gamında yer alan  en üst motor seçeneğinin tek olarak yer alması gayet normal olsa gerek. Bu doğrultuda 5.0lt V8 silindir supercharger-benzin motor kaputun altında yerini almış. 565ps güce ve 700Nm torka sahip olan bu motor, tahminimizce 2.5 ton ağırlığa sahip olan Range Rover SV Coupe’yi 5.1 saniyede 0’dan 100km/s hıza çıkarabilirken, 265km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor. Bu performans değerleri aracı şu ana kadar üretilmiş en hızlı LR Range Rover yapıyor. Üretilen güç ve torkun, 4×4 çekiş sistemine 8 ileri ZF üretimi tork konvertörlü otomatik şanzıman ile aktarıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

ABD’de Yaklaşık 330.000$ fiyatla satılacak olan Range Rover SV Coupe’yi ülkemizde çıplak gözle görür müyüz bilinmez ancak fiyatının yaklaşık 3 kat daha yüksek olacağını söylemek mümkün. Bu doğrultuda en az 1 Milyon $ yani 4 Milyon TL civarında bir fiyat ile ülkemizde satılabilir diye düşünüyoruz. Dünya genelinde satışına ise bu yılın son aylarında başlanması planlanıyor.