Hyundai Veloster N tanıtıldı

0
591
hyundai veloster n 2019

Hyundai Veloster modelinin yeni kasası ile Detroit Otomobi Fuarı’nda tanıtılmasının hemen ardından şimdi de serinin performans versiyonu Veloster N tanıtıldı. Geçtiğimiz aylarda ise markanın yine C Segmenti’nde yer alan HB modeli i30’un N versiyonu görücüye çıkmıştı. Eski BMW M departmanı yöneticisini başında olduğu ekip tarafından tasarlanan araç değerlendirmelerden tam puan almıştı.

Aynı segmentte yer alan ve adını fazlasıyla duyurmuş Honda Civic Type-R, VW Golf GTi, Ford Focus ST ve Renault Megane RS gibi Ateşli HB araçlar arasına hiç beklenmedik bir şekilde giriş yapan i30 N’in ardından Veloster için de N versiyonu tanıtılması gerçekten de cesaret işi diye düşünüyoruz. Ancak görüntüsü i30’dan çok daha sportif olan model, bu sayede 5 kapılı HB aracın satışlarını bile geçebilir. Ayrıca birçok kişi için asimetrik bir görünüme sahip olan soldan 3 ve sağdan da 5 kapı HB görünüm, kullanışlı olması açısından avantaja da dönüşebilir.

Veloster N Tasarım

Aracın dış tasarımı ise diğer Veloster versiyonlarına göre bazı önemli sportif detaylara sahip. Ön tampon altında yer alan siyah plastik rüzgarlık ve ve arka tampon altında yer alan yine siyah renkli difüzör kırmızı renkli şeritlerle destekleniyor. Oldukça da sportif görünüme sahipler. Aracın kapı altında yer alan rüzgarlık detaylarında ise kırmızı renkli şeritler yer almıyor. Ancak fren kaliperlerinin bu renge sahip olması görünümü tamamlıyor diyebiliriz. 235/35 ölçülerinde lastiklere ve siyah detaylara sahip 19 jantlar ise oldukça şık ve görünümü başarılı bir şekilde tamamlıyor. Kokpite geçildiğinde ise daha farklı tasarıma sahip direksiyon ve vites topuzu ilk başta dikkat çekiyor. Oldukça sportif görünümlü sportif N logolu koltuklar ise aracın ne derece farklı olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca metal pedallar da sportif görünümü pekiştiren detaylar arasında yer alıyor diyebiliriz.

Veloster N Motor, Şanzıman ve Teknik

Hyundai’nin i30 N’den sonra 2. performans aracı olan Veloster N’de oldukça özel donanımlar da kullanılmış. Standart olarak yer alan adaptif süspansiyon sistemi 5 farklı ayara sahip ve yol koşuluna göre ve kullanım tarzına göre Eco, Normal, Sport, N ve N Custom olarak sürüş seçenekleri mevcut ve direksiyon üzerinde yer alan düğmeden değiştirilebiliyor. Ayrıca bu modlar sadece süspansiyonu değil, direksiyon sertliği, ESC tepkileri ve motorun sesine kadar çok farklı değişkenlerin tarzını belirliyor. Bu arada N versiyonunun diğer  modellerine göre yere 4mm daha yakın olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Modelde kullanılan motor ise 2.0lt hacminde 4 silindirli turbo beslemeye sahip bir benzin ünite. Bu motor i30 modelinde 250ps ve 275ps olarak 2 farklı güç seçeneği ile sunuluyordu. Veloster N’de ise sadece üst seçenek olan 275ps güce ve 353nm torka sahip olan versiyon yer alıyor. Bu motor ile Veloster N 0-100km/s hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlıyor. Aracın sahip olduğu güç ise ön tekerleklere 6 ileri manuel şanzıman ile aktarılıyor. Açıkçası 320ps güce sahip Honda civic Type-R’ın aynı hızlanmayı 5.8 saniyede gerçekleştirdiği düşünülürse hiç de fena bir zaman gibi görünmüyor.

Modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. Ancak bayilere şov amaçlı getirilebilir ve bu araçlar da satışa çıkabilir. Fiyatının da i30 N’den bir miktar üstte 225.000TL-245.000TL arasında olması beklenebilir.