VW Beetle 1303 | 25 yıl sonra ilk marş | Tozlu Garaj

0
3991
vw beetle 1303 tozlu garaj
vw beetle 1303 tozlu garaj

Tozlu Garaj serimiz sizlerin de arzu ettiği gibi tam gaz devam ediyor. Bir önceki bölümde Range Rover P38 modelini garajdaki tozlu yerinden çıkarmıştık. Sonrasında yıllar sonra ilk marş denemesini yapmış, bir güzel de yıkamıştık. Tabi bunlarla da bitmemiş bir de yağ ve filtre bakımlarını yapmıştık. Şimdi ise sizlerin uzun zamandır bizden incelenmesini istediğiniz VW Beetle 1303 modeline sıra geldi.

VW Beetle 1303 videomuzu izleyemiyorsanız tıklayınız…

Yaklaşık 25 yıl önce Tozlu Garaj’daki yerini alan VW Beetle 1303, tozlu hali ile bile orijinal bir şekilde kaldığını bizlere gösteriyor. İlginç bir iç – dış renk kombinasyonuna sahip olan araç, o kadar tozlu ki, rengini bile tam olarak gösteremiyor. Bu nedenle ıslak mendil ile kaportayı lokal olarak silerek sizlere gösterebildik. Beetle fanatiklerinin bu tip araçları satın alırken en çok dikkat ettikleri orijinal aydınlatma grubu kontrolünü de bu ıslak bezlerle gerçekleştirdik. Bu sayede sizler de bu detayları net bir şekilde görebileceksiniz.

Ayrıca aracın içini de detaylı bir şekilde inceledik. VW Beetle 1303 içinde ve dışında yer alan bazı taşıt pulları da, en son ne zaman kullanıldığı konusunda önemli bilgileri bizlere verdi. Bu pullar sayesinde aracın Tozlu Garaj’a ne zaman geldiğini büyük oranda tespit edebildik. Tabi dış ve iç inceleme yanında aracın altını da incelemeyi ihmal etmedik. VW Beetle araçların üretildiği teknoloji zamanı düşünüldüğü zaman, iç ve dışı ne kadar iyi olursa olsun, alt kısmı insanı şok edebilecek düzeyde kötü olabilir. Biz de bu konuyu atlamadık ve sizlere detaylı bir şekilde gösterdik.

Gelelim en çok merak edilen konuya. Bu kadar inceleme olur da, VW Beetle 1303 üzerinde yer alan Boxer motora 25 yıl sonra ilk marş denemesi yapmamak olmazdı. Açıkçası sadece inceleme sizlerin de söylediği gibi biraz kuru kalıyor. Bu nedenle 25 yıl sonra ilk marş denemesini de yaptık. Ustalarımız motoru çalıştırabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Hatta elek gibi olmuş yakıt hattında sorunlarla bile karşılaştık.

Umarız Tozlu Garaj’da 25 yıldır VW Beetle videomuzu beğenirsiniz. İyi seyirler.