Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan İngiliz Bentley, markanın ilk SUV modeli olacak oldukça pahalı ve güçlü bir modelin testlerini yapıyor. SUV segmentinde günden güne yeni modellerle zenginleşmeye devam ediyor. Oldukça talep gören bu sınıfda Bentley’de ultra lüks bir model olacak olan Bentayga modelini tanıtmaya hazırlanıyor.
VW bünyesinde bulunan diğer bir marka olan Porsche’nin Cayenne ile platform kardeşi olacak ve benzer kasa ölçülerine sahip olacak olan modelde oldukça güçlü motorlar kullanılacağı gelen haberler arasında. 2015 yılı içerisinde uluslararası bir fuarda tanıtılması beklenen Bentayga, 2016 yılında satılmaya başlanacak.
- Rakipleri: Aston Martin DBX, Maserati Kubang, Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, BMW X6,Mercedes GLE Coupe, VW Cross Coupe GTE