BMW 1 Serisi Sedan detayları ortaya çıktı

0
577
BMW 2015 yılı sonunda 1 Serisi’nin sedan versiyonuna ışık tutacak Compact Sedan isminde bir konsept model tanıtmıştı. Bu konsept model yakın bir zaman önce ilk resmi üretim resmi ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise arka görünümü, farklı aksesuar paketi ve renkleriyle amatör çekilmiş sokak resmi diye tabir edebileceğimiz şekliyle karşımıza çıktı.


BMW 1 Serisi Sedan konsept model için tıklayınız

4456mm uzunluk, 1803mm genişlik, 1446mm yükseklik ölçüleriyle Mercedes CLA’dan daha kısa olsa da daha geniş ve yüksek olan araç bu nedenle daha heybetli bir görünüme sahip gibi görünüyor. 1 Serisi Sedan diğer bir premium rakibi Audi A3 Sedan ile de aynı uzunluğa sahip ancak bu modelden de hem daha geniş hem de daha yüksek olmasıyla öne çıkıyor. Kısacası her iki rakibinden de daha iri diyebiliriz. Modelin 2670mm olan dingil aralığı ise Mercedes CLA’dan 30mm daha kısayken Audi A3 Sedan’dan 33mm daha uzun. Bu arada abisi BMW  3 Serisi’nin 1811mm genişliğe ve 1429mm yüksekliğe sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 
Solda BMW 1 Serisi Sedan sağda konsept Compact Sedan
Ön görünümü özellikle BMW 1 Serisi ile büyük benzerliğe sahip olsa da yine de kendine özgü ayırıcı detaylar bulunuyor. Aracın arka tasarımı ise şişik yapısı ile dikkat çekiyor ve diğer BMW modellerine göre daha dolgun bir görünümü var. Bu da bagaj hacmini arttırmak için yapılmış olabilir. Kompakt sedan sınıfınına yönelik bir aracın bagaj hacmi genelde bu  tip araçları seçen kullanıcılar için oldukça önemlidir. Tüm bu nedenlerden dolayı gerek ön gerekse de arka görünümü ile BMW’nin tipik detaylarını barındıran modelin genel görünümü hem sportifliği hem de kullanışlılığı birlikte barındırıyor diyebiliriz. 
BMW 1 Serisi Sedan arka görünüm
Elde edilen resimlerden görüldüğü kadarıyla normal versiyon üzerine 2 farklı aksesuar paketinin sunulacağı anlaşılıyor. Sport paketinde parlak siyah kaplamalar yer alacakken Luxury pakette krom çıtaların bolluğu dikkat çekiyor. Ayrıca sedan modellerinde genellikle tek camlı sunroof sunan BMW’nin ilk kez olarak bir sedan modelinde panoramik cam tavan sunacağı resimlerden anlaşılıyor. Jant seçenekleri ise BMW 1 ve 2 Serisi BMW modelleri ile hemen hemen aynı. 
BMW 1 Serisi Sedan donanım paketleri
Aracın kokpiti ise ilginç bir şekilde HB kardeşinden daha modern bir görünüme sahip ve 2 Serisi Active Tourer modelinin kıvrımlı hatlarına sahip olsa da genel yerleşimi 1 Serisi ile aynı. Ayrıca direksiyon simidi de BMW’nin yeni modellerinde kullandığı tasarım ile oldukça benzer. Bu da önümüzdeki yıl tanıtılması muhtemel olan yeni BMW 1 Serisi HB modelinin iç görünümüne bakıyoruz anlamına gelebilir diye düşünüyoruz.

Üsste BMW 1 Serisi Sedan, sol altta 1 Serisi HB sağ altta 2 Serisi Active Tourer
BMW ve Çin’deki kolu BMW Brilliance tarafından ortak bir proje ile tasarlanan araç ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Ancak Çin pazarının ülkemiz ile oldukça benzer olması nedeniyle Türkiye’de de kısa sürede geleceğini tahmin ediyoruz. Audi A3 Sedan ve Mercedes CLA gibi rakipleriyle mücadele edecek olan BMW 1 Serisi Sedan’da 1.5lt 3 silindirli 136ps benzinli (118i) ve 116ps dizel (116d) motorların önden çekişli 2 Serisi Active Tourer modelinde kullanılan 6 ileri otomatik ile kombine edilmesi beklenebilir. Ayrıca 2.0lt turbo-benzin 192ps (1.20i) ve 231ps (1.25i) olarak seçenekler arasında sunulacak. Modelin fiyatının rakipleri ile oldukça benzer olması beklenebilir. Ülkemize ise 2017 yaz aylarında gelmesini bekliyoruz. 


BMW ile ilgili diğer yayınlar için tıklayınız

BMW 1 Serisi Sedan donanım paketleri
BMW 1 Serisi Sedan kokpit – interior

BMW 1 Serisi Sedan jant seçenekleri