Yeni Mazda CX-5 fiyatı açıklandı

0
860
Mazda’nın C Segmenti Crossover sınıfında yer alan modeli CX-5, 2016 Kasım ayında yenilenmiş ve tasarımı ile de büyük ilgi görmüştü. Modelin ülkemizde satışa sunulması ise aradan geçen 8 ayın ardından sonunda gerçekleşti. Tek tip motor, şanzıman ve donanım ile sunulan modelin en büyük dezavantajı ise MTV oranı rakiplerine göre neredeyse 3 kat yüksek olan (2878TL) 2.0lt motoru olarak gösterilebilir. 

Modelin fiyatı ise şu şekilde açıklanıyor;
  • Yeni Mazda CX-5 2.0lt atm.-benzin-160ps, 6 ileri otom., Power Sense donanım: 183.560TL
Bu arada tek donanım seçeneği olan Power Sense gerçekten de oldukça fazla özelliğe sahip olmasıyla öne çıkıyor. 19 jantlar, ledli adaptif ön far sistemi, elektrikli sunroof, otomatik katlanan aynalar, 10 hoparlörlü Bose müzik sistemi, elektrikli, hafızalı ve ısıtmalı deri koltuklar gibi bir sınıfında opsiyon olarak sunulan bazı önemli konfor aksesuarlarına sahip. Ayrıca birçok farklı aktif ve pasif güvenlik sistemi de standart olarak sunuluyor. 
Mazda CX-5 teknik verileri ise şu şekilde;

  • Motor: Mazda Skyactiv 2.0lt atm.benzin, 160ps güç, 208nm tork
  • Şanzıman: 6 ileri otomatik
  • Ağırlık: 1482kg
  • 0-100km/saat hızlanma: 10.7 saniye 
  • Maksimum hız: 179km/saat 
  • Ort. Tüketim: 6.6lt/100km 
Açıkçası modelin sahip olduğu fiyat benzer güce sahip düşük hacimli turbo motorlu rakiplerinden daha yüksek. Ancak aynı donanımlar bu modellere de eklendiği zaman fiyat 183.560TL’nin üstüne de çıkabilir. Diğer taraftan yılda 1.800TL’nin üstünde daha fazla MTV ödenmesi biraz moralleri bozuyor. Skyactiv yani yüksek sıkıştırma oranlı motorun yakıt tüketimi ise 2.0lt hacme sahip olmasına rağmen rakipleri ile en azından kağıt üstünde oldukça benzer. Performans ise turbo motora sahip rakiplerinin kağıt üstünde biraz gerisinde gibi görünüyor. 
Yeni-Eski Mazda CX-5 karşılaştırması

Genişliği 10cm artan yeni CX-5’in ön camı da bir önceki modele göre 3.5cm daha geride ve bu da yolda kendini ortaya çıkaran sportif görünümlü bir araç ortaya çıkmasını sağlamış. Zaten karşılaştırmalı resimlerden aracın burun kısmının uzadığı açık bir şekilde belli oluyor. Ayrıca sadece uzamayan ayrıca daha basık hale de gelen modelin özellikle ön panjur tasarımı ve farları gerçekten de çok modern ve çekici bir görünüme sahip. 

Üstte yeni Mazda CX-5
Aracın arka tasarımında ise daha küçük stoplar ve daha keskin yapılı hatlar öne çıkıyor. Daha eğimli C Sütunu ise aracın geneline hakim olan sportif tasarımı fazlasıyla destekliyor.

Üstte yeni Mazda CX-5
Yeni Mazda CX-5’in kokpiti ise bir önceki modele göre en ufak bir benzerlik barındırmıyor. Eskiden sıradan bir görünüme sahip olan kokpit, yeni tasarımı ile bambaşka bir görünüm sunuyor ve belki de sınıfının en özgün tasarımlarından birisine sahip olduğu bile söylenebilir. Ayrıca kokpit üstünde kullanılan deri veya deri benzeri kaplamalar zaten çok daha kaliteli görünen kokpitin kalite algısını daha da yükseltiyor. 7inch büyüklüğe sahip olan bilgi eğlence sistemi ekranının ise biraz daha büyük olması beklenebilirdi.
Solda yeni Mazda CX-5 kokpiti