Merakla beklenen yeni Nissan Qashqai karşımızda

0
279

Crossover sınıfının öncüsü olan ve bugüne kadar dünyada 5 milyon, Türkiye’de 155 binden fazla satış adedi ortaya koyan Nissan Qashqai’nin üçüncü nesli, yeni özellikleriyle Türkiye’de satışa sunuldu.

 Yeni Nissan Qashqai, yenilikçi dış tasarımı, teknolojik iç mekanı, yeni konfor özellikleri ve geliştirilmiş sürüş dinamikleri ile C-SUV’de kuralları yeniden belirliyor. Yeni nesil Nissan Qashqai’de kullanılan yeni CMF-C platformu sayesinde %41 daha dayanıklı (rijit), güvenli ve geniş bir yapı sunarken sürüş keyfi konusunda da çıtayı yükseltiyor.

Yeni Qashqai’de NASA teknolojisi ile geliştirilen Nappa deri koltuklar yolculara maksimum konfor sağlıyor. Her bir araç için üretimi 25 günde tamamlanan bu özel teknoloji ürünü koltuklar, tercih edildiğinde kullanıcılara ısıtma ve hafıza özelliklerini de standart olarak sunuyor. Nissan’ın Türkiye’deki modellerinde ilk kez yeni Qashqai’de tanıtılan masaj fonksiyonlu ön koltuklar, hızı ve şiddeti ayarlanabilir 3 farklı masaj seçeneği ile yolculukları daha keyifli hale getiriyor.

 Yeni Nissan Intelligent Mobility özellikleri

Yeni Qashqai’de sınıfında ilk kez kullanılan, Önsezili Akıllı Çarpışma Sistemi, öndeki üç araca kadar algılayıp araçlardan birisi fren yaptığında sürücüyü uyarıp, çarpışmayı engelleyebiliyor. Bunun dışında Qashqai’de ilk kez kullanılan Akıllı Hız Sabitleme Sistemi, Direksiyon Destekli Şerit Takip Asistanı, Akıllı Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Akıllı Kör Nokta Önleme Sistemi yolcuların güvenliğini maksimum seviyeye çıkarıyor.

Türkiye pazarında C-SUV modeller arasında hafif hibrit teknolojisine sahip tek model

Nissan yeni Qashqai’nin motorunda daha fazla verimlilik sağlayan ve karbon emisyonunu azaltan hafif hibrit (mild hybrid) teknolojisini kullandı. Hafif hibrit teknolojisinde, benzinli motor 12V elektrik sistemi ve lityum-iyon batarya ile destekleniyor. Lityum-iyon batarya, enerji geri kazanım sistemi sayesinde frenleme esnasında açığa çıkan enerjiyi depoluyor ve gerektiği zaman elektrik motoruna göndererek benzinli motoru destekliyor. Bu sayede benzinli motor üzerindeki yükü azaltarak yakıt tüketiminin düşmesine yardımcı oluyor ve araç daha uzun süre stop/start konumunda kalabiliyor.

Yeni Nissan Qashqai, 4 farklı donanım paketi (Tekna, Design Pack, Skypack, Platinum Premium) ve 4×4 çekiş sistemi seçeneği ile, 626 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.