Yerli otomobil için yeni iddia; “Yollarda göremeyeceğiz”

0
395

CES 2022’de dikkatleri üzerine çeken sedan yerli otomobil modeli için ilginç açıklamalar mevcut. Detaylar haberimizde.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil çalışmaları uzun bir süredir sürüyor. Geçtiğimiz sen prototipi ile karşımıza çıkan model hepimizi heyecanlandırmıştı. Tamamen elektrikli yapısı ile bizimle olacak modelin üretimi için hazırlanan Gemlik arazisinde çalışmalar sürüyor. Hatırlarsanız birkaç gün önce CES 2022’de sedan yerli otomobil de karşımıza çıkmıştı. Ancak modelin görücüye çıkmasının ardından üretim konusunda yeni bir tartışma da başladı. Son olarak Fatih Altaylı bazı açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı, yeni model hakkında, “Las Vegas’a gitmeden yazdığım TOGG’un yeni sedanı hakkındaki düşüncelerime gelirsek. Gerçekten beğendim. Bu da aslında TOGG SUV gibi bir Pininfarina tasarımı. Ve çok çekici bir otomobil. Orta direği olmayan, çok şık 4 tekil koltukla şıklığın zirvesine ulaşmış bir araç.

Ancak bana göre bu otomobil seri üretime gidecek bir şey değil. Bu bir konsept. CES’e götürülme nedeni ise aslında içindeki elektroniğin tanıtımını yapmak. Bu aracı 2 yıl sonra yollarda görmeyi çok isterim ama ne yazık ki pek mümkün olmaz. Yine de güzel bir otomobil.” ifadelerini kullandı.