Renault Kwid Dacia markası altında geliyor

0
851

Günden güne yeni modellerin katılmaya başladığı kompakt crossover sınıfına Dacia’da katılıyor. Yakın zamanda Avrupa’da kamuflajlı olarak görüntülenen ve Renault tarafından tasarlanan model Avrupa ülkelerinde Dacia markası altında satılacak. Asya kıtasının en büyük pazarlarından birisi olan Hindistan’da ise Renault Kwid adı altında halen satışı devam ediyor. Benzer bir satış politikası ülkemizde Dacia Logan modelinin Renault Symbol ismi ile piyasaya çıkarılmasıyla gerçekleşmişti.

Görünüm olarak Renault Captur ve Renault Kadjar ile oldukça fazla ortak noktası bulunan modelin kokpiti ise oldukça mütevazi tasarlanmış ancak Captur modeli ile de oldukça benzer bir görünüme sahip.  Malzeme kalitesi ise satış fiyatını aşağı çekebilmek için Renault modellerine göre daha ucuz materyallerden seçilmiş. Renault bu sayede ciddi bir fiyat indirimi yapabilecek ve Nissan Juke ve Opel Mokka gibi rakiplere karşı çok daha rekabetçi fiyatlar ile mücadele edebilecek.

Kullanılacak motorların ise büyük ihtimalle Renault modellerinde kullanılan düşük hacimli benzinli ve dizel motorların olması beklenebilir. Bu motorlar 5 ileri manuel ve EDC otomatik şanzımanlar ile kombine edilirse oldukça başarılı olabilir ve özellikle kadın kullanıcıların dikkatini çekebilir.

Modelin Dacia adı altında 2016 yaz aylarında Türkiye’de satışa çıkabilir. Ekonomik tasarım özellikleri göz önüne alındığında çok avantajlı fiyatlarla satılması beklenebilir.

Dacia ile ilgili diğer yayınlar için tıklayınız

Dacia Kwid tahmini çizim