Mercedes Maybach S600 Guard tanıtıldı

0
942
Maybach markası geçtiğimiz yıllarda Mercedes’den ayrı tutularak farklı ve daha lüks imaja sahip bir alt marka haline getirilmişti. Ancak en büyük rakipleri Alman BMW bünyesindeki Rolls Royce ve yine Alman VW bünyesindeki Bentley markalarına karşı istenen başarıyı gösterememişti. Bu nedenle Mercedes, Maybach markasını bir alt markadan versiyon haline çevirerek mevcut modellerinin en üst seviyesi olacak şekilde konumlandırmaya başlamıştı.


Mercedes Brabus S600 için tıklayınız

Şu anda sadece S Sınıfı için sunulan Maybach versiyonunun ilerleyen zamanlarda GLS modeline de uygulanacağı söylentiler arasında bulunuyor. Bu genişlemenin ise daha sonra GLE ve E Sınıfı gibi modellere sıçraması beklenebilir.
Daha önce S500 ve S600 modellerine uygulanan Maybach versiyonunun bir de limuzin tipi test ediliyor. Bu model Mercedes’in efsane limuzin modeli Pullman‘ın devamı niteliğinde olacak. Şimdi ise Alman marka, Maybach S600 modeline Guard yani zırh ile kaplı yeni bir tipi ekliyor. Bu modelin Mercedes S600 Guard modelinde bulunan lüks ve koruma ile yetinemeyen Rus ve Arap petrol zenginleri tarafından tercih edilmesi bekleniyor.
Araçta kullanılan zırh ise oldukça özel malzemeler kullanılarak üretilmiş. Sertleştirilmiş çelik mermilere bile dayanıklı olan bu zırh ayrıca yapılan aramid ve PE gibi özel malzeme takviyeleriyle patlayıcılara da dayanıklı hale getirilmiş. Ayrıca kalın camlar polikarbonat malzeme ile takviye edilmiş. Bu sayede aracın altında veya yanında gerçekleşecek patlamalardan kabin içindeki yolcular korunabiliyor.
Mercedes Maybach S600 Guard modelinde 6.0 litre hacminde V12 silindirli çift-turbo benzinli 530hp gücünde 830nm torka sahip bir motor kullanılacak. Zırha sahip olmayan Maybach S600 modeli ülkemizde 1.419.000TL fiyatla satılıyor. Guard modelinin ise 2 katı bir fiyata sahip olması sürpriz olmayacaktır.