Yeni Honda CR-V fiyatları açıklandı (Türkiye fiyatları)

0
506
yeni honda cr-v fiyatları

Honda’nın dünya çapında Civic’den bile daha popüler olan Crossover/SUV modeli CR-V’nin yeni kasası yaklaşık 1.5 yıl önce ABD’de tanıtılmıştı. Diğer taraftan Avrupa versiyonunun tanıtılması 2018 Şubat ayı sonunda gerçekleşmişti. Uzun zaman önce Avrupa’da bile tanıtılmasına rağmen ülkemize gelmek bilmeyen yeni Honda CR-V fiyatları ise sonunda Türkiye için de açıklandı. Son aylarda Euro’da meydana gelen artışın Honda CR-V fiyatlarını da etkilediği anlaşılıyor.

Tek tip motor, tek tip şanzıman, tek tip çekiş sistemi ve 3 farklı donanım seviyesi ile satılmaya başlanan Yeni Honda CR-V fiyatları ise şu şekilde açıklanıyor;
  • Yeni Honda CR-V 1.5lt turbo-benzin, 4×4, CVT otomatik, Elegance: 265,000TL
  • Yeni Honda CR-V 1.5lt turbo-benzin, 4×4, CVT otomatik, Executive: 285,000TL
  • Yeni Honda CR-V 1.5lt turbo-benzin, 4×4, CVT otomatik, Executive +: 307,000TL

Yeni Honda CR-V modelinde yer alan 1.5lt turbo-benzin motor Civic modelinde de yer alsa da, gücü CR-V’de daha yüksek ve 193ps olarak açıklanıyor. Tork değeri ise 243Nm. Motorun ürettiği güç ve tork 4×4 çekiş sistemine Civic’de olduğu gibi CVT otomatik şanzıman ile aktarılıyor. 0-100km/s hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlayan yeni Honda CR-V’nin fabrika tarafından açıklanan ortalama yakıt tüketimi ise 7.1lt/100km. Şehir dışında bu tüketim değeri 6.2lt/100km’ye düşerken, şehir içinde 8,6lt/100km’ye yükseliyor.

Diğer taraftan 1.6lt turbo-dizel 160ps motora ve 9 ileri ZF üretimi tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip CR-V’nin fiyatları da halen listelerde yerinde duruyor.  Üstelik fiyatları da yeni kasadan daha pahalı bir motor ve şanzımana sahip olmasına rağmen yaklaşık %5 daha ucuz.  Yeni kasada ise bu motor-şanzıman ikilisi en azından şimdilik yer almayacak.

Ancak burada gözden kaçırılmaması gereken önemli bir detay yer alıyor. Asya pazarında yeni kasanın dizel-otomatik şeçeneği ile sunuluyor olması ilerleyen zamanlarda Türkiye’de de satışa çıkabileceği ihtimalini yükseltiyor. Ancak Avrupa pazarı için dizel değil de hybrid sistem tanıtılması kafaları da karıştırmıyor değil. Bakalım 2019 ortalarında ülkemize hybrid seçenek mi gelecek, yoksa dizel seçenek mi? Hep beraber göreceğiz.