Yok yok Mercedes Garajı | Bir şey bulamamak imkansız

0
633
mercedes garajı
mercedes garajı

Sekizsilindir Youtube kanalımızın 2 yılda 200.000 takipçiyi geçmesinde, şüphesiz saklı kalmış garajlara yaptığımız gezilerin katkısı büyük. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı eski makam araçlarının yer aldığı Rüya Garaj’ı gezmiş, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir video ile karşınıza çıkmıştık. Ardından da “100 Araçlık Tozlu Garaj” ile sizlerin ilgisini daha da çekmeyi başarmıştık. Ayrıca “200 Araçlık Hurda Garaj” da bu gidişatın tuzu biberi olmuştu. Şimdi ise daha farklı bir garaj ile karşınızdayız. Yok Yok Mercedes Garajı.

Yok yok Mercedes Garajı videomuzu izleyemiyorsanız tıklayınız…

Gezdiğimiz bu garajda otomobil sayısından çok, 3 katlı garajın içinde yer alan Mercedes parçaları oldukça dikkat çekici. Tabi bunu derken garajda yer alan 10 adet Mercedes araca da haksızlık etmeyelim. İçlerinde oldukça değerli W113 kasa, nam-ı diğer Pagoda gibi değerli bir model bile yer alıyor.

Garajdaki Mercedes parçası çeşitliliği ise inanılmaz boyutlarda. Garaj sahibi Kazım Bey, kendisine ait olan garajda Mercedes marka araçlarını kendisi tamir ediyor, hatta civatasına kadar topluyor. İnanılmaz bir Mercedes bilgisine sahip ve yurtdışına sırf parça satın almak için bile gidiyor. Öyle ki 50 yıllık, hiç kullanılmamış, poşetinde sıfır parçaları bile fazla fazla görebilmek mevcut.

Bir araçta yer alabilecek motor, şanzıman, kaporta, kabin ve hatta orijinal deri döşemeler bile envanterinde yer alıyor. Tabi bunlara ait küçük parçaları da eklemeden geçmeyelim. İşin güzel tarafı da çok büyük bir çoğunluğu orijinal Mercedes parçalarından oluşuyor.

Parça çeşitliliği o kadar muazzam ki, neredeyse her kasa klasik Mercedes modeline ait orijinal parçalara rastlamak mümkün. Ayrıca raflar dolusu binlerce parçaya sahip olup, her birinin yerini de tek tek bilebilmesi, Kazım Bey’in bu işe ne kadar büyük bir emek ve zaman verdiğini net bir şekilde gösteriyor. Kısacası karşımızda çok belirgin bir Mercedes Guru’su yer alıyor. Kendisine garajını bizlere açtığı için ayrıca teşekkür ederiz.

Gezimiz sırasında hem garajda yer alan otomobilleri sizlere göstereceğiz, hem de binlerce parçanın gözümüze çarpan ve ilginizi çekebileceklerine göz atıp sizlere tanıtacağız. Umarız videomuzu beğenirsiniz. İyi seyirler.