İlk elektrikli AMG: Karşınızda Mercedes-AMG EQS 53

0
261

Tüm otomobil dünyasının dikkatini üzerine çeken Mercedes-AMG EQS 53 tanıtıldı. Model aynı zamanda ilk elektrikli AMG modeli olma özelini de taşıyor.

Mercedes EQS, bu yıl markanın tamamen elektrikli ilk AMG sedanı olarak piyasaya çıktı. Şık görünümünün yanında muazzam bir performans gücü de sağlayan model, adeta tüm dikkatleri üzerine çekti. AMG versiyonunda bir dizi iyileştirme yapılarak modelin 751 beygir ve 1.020 NM tork sağlandığı görüyor. Gerçekten inanılmaz! Ancak hatırlatmak gerek, bu değerler yalnızca AMG Dynamic Plus Paketi sayesinde mümkün oluyor.

Bu yılki Münih Otomobil Fuarı’nda diğer tamamen elektrikli Mercedes modeliyle birlikte görücüye çıkan sedanın, 3.4 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaştığı söyleniyor. Otomobilin azami hızı 249 km/s ile sınırlandırılmış.

Modele yapılan özel dokunuşlar sadece motor ile sınırlı kalmıyor. AMG mühendisleri, modelin arka aks kirişini, motor bağlantılarını ve alt şasiyi tamamen yeniden geliştirdi. Dört çekerden çekiş sağlayan AMG EQS’in 5 tane sürü modu da mevcut. Bunlar ise Kaygan, Konfor, Spor, Spor+ ve Bireysel. Tahmin edebileceğiniz gibi konfor, menzili en üst düzeye çıkarmaya odaklanırken, Sport ve Sport+, otomobili performansını en üst düzeye çıkarmaya odaklanıyor.

Dilerseniz biraz da modelin dikkat çeken donanım özelliklerine bakalım. Mercedes, AMG EQS’yi ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı arka koltuklar, ısıtmalı/havalandırmalı ve masajlı ön koltuklar, panoramik açılır tavan ve Burmester ses sistemi gibi özellikler ile donatmış.

2022 Mercedes-AMG EQS, önümüzdeki yılın başlarında ABD bayilerine ulaşmaya başlayacak. Avrupa veya Türkiye konusunda net bilgi ise yok. Diğer bir belirsizlik ise fiyat konusunda. Gelişmeler sekizlindir.com’da olacak.