Yeni Opel Insignia 2017’de Yollarda

0
539

Opel’in amiral gemisi konumundaki modeli Insignia artık son zamanlarını yaşıyor. Gizli testleri devam eden modelin kamuflajı oldukça ağır olsa da bazı detaylar anlaşılabiliyor. Zaten büyük kasaya sahip bir otomobil olan Insignia’nın fotoğraflardan daha da büyüyeceği anlaşılıyor. 

Ancak bu büyüklük şu zamana kadar başına bela olmuş durumda. Ağırlık sorunu ile boğuşan model rakiplerine göre oldukça ağır olması nedeniyle hem daha çok tüketiyor hem de benzer motora sahip rakiplerine göre daha yavaş. Bunu gören Opel Mühendisleri yeni Insignia’da daha fazla alüminyum kullanımı sayesinde ağırlığı azaltmayı planlıyorlar. Ayrıca daha düşük hacimdeki turbo ve çift turbo dizel ve benzinli motorlar sayesinde performans ve tüketim arasında iyi bir denge sağlanması planlanıyor.  
2013 yılında tanıtılan Monza Concept’den oldukça fazla detay kullanılacağı ise konuşulanlar arasında. Ayrıca yeni tanıtılan 2016 Opel Astra’da bu tasarım diliyle tasarlandı. Yeni Opel Insignia’nın en büyük hedefi ise fiyatın yükseltilmeyerek premium rakipleri BMW 3 Serisi, Mercedes C Sınıfı ve Audi A4’e benzer bir kalitede daha ucuza rakip olmak. Bu hedefin daha temiz ve pürüzsüz bir sürüş ve daha kaliteli bir kokpit sayesinde yakalanması planlanıyor. Oldukça büyük bir hedef olsa da VW Passat’ın bu hedefi hemen hemen yakaladığını söylemek yanlış olmaz. Opel’de bunu başarabilecek kapasiteye sahip bir marka.