Ken Block’un yeni Rally Cross aracı Ford Focus hazır

0
1014
Ken Block ismini birçok insan gösteri sürüşlerinden oldukça iyi bilir. Ancak aslında o iyi bir bir ralli sürücüsüdür ve gösteri dünyasındaki şöhreti esas olarak ralli parkurlarından gelmektedir. Daha önce Ford Fiesta Ralli aracı ile yarışan ve bu araç ile birçok gösteri sürüşü de gerçekleştiren sürücü artık yepyeni ve daha büyük bir araç olan Ford Focus RS Rally Cross modeline kavuştu.

Daha gösterişli ve bol kazalı bir yarış olan Rally Cross, FIA tarafından düzenleniyor ve 2016 yılı yarışlarının başlamasına da az bir zaman kaldı. 16-17 Nisan 2016’da Portekiz’de başlayacak olan yarışlarda şüphesiz tüm gözler ünlü gösteri pilotu Ken Block’un üzerinde olacak. Ayrıca yeni ve gösterişli bir şekilde boyanmış aracı da en az kendisi kadar ilgi çekecek gibi görünüyor.

Sadece görünüm olarak değil güç olarak da muhteşem olan bu araç Ford Performance ve Hoonigan tarafından hazırlanmış ve üzerinde 2.0 litre hacminde 600hp güce ve 900nm torka sahip bir motor bulunuyor. Bu sayesinde model 0-100km hızlanmasını 2 saniyede tamamlayabiliyor.

Aracın ilginç ve dikkat çekici kaplaması ise Arjantin doğumlu bir İspanyol sokak sanatçısı tarafından Hoonigan’ın California’daki merkezinde 8 günde tamamlanmış. Umarız yarışlar sırasında önemli bir kaza olmaz ve büyük emek verilen bu tablo gibi araca da zarar gelmez.