Yeni Audi A5 Sportback tanıtıldı

0
1355
Geçtiğimiz aylarda Audi A5 ve S5 coupe’nin tanıtımın ardından şimdi de modelin 4 kapılı versiyonu olan A5 Sportback ve performanslı S5 Sportback tanıtıldı. Bu sayede ön tasarımı, kokpiti ve motorları ile ilgili herhangi bir merak bulunmasa da 4 kapılı olması nedeniyle arka tasarımın nasıl olacağına ilişkin sorular da cevap bulmuş oldu. 

Bir üst sınıfta yer alan abisi A6 ile oldukça benzer bir arka tasarıma sahip olan modelin kambur duran C sütunu görüntüsü de artık çok daha sportif çizgilere sahip olmuş. Hem daha akıcı hem de daha sert hatlar ve ütü ütü izleri bir önceki model ile arasındaki benzerlikleri oldukça fazla azaltmış. Bilindiği gibi VW ve Audi çok büyük tasarım değişiklikleri yapmaktansa mevcut çizgileri günümüze uygun hale getirerek farklılık yaratmayı tercih ediyor. 
A5 Coupe modelinde bulunan MLB platformuna sahip olan modelin dingil aralığı Coupe kardeşine göre 60mm daha fazla ve bu da önemli bir oranda ek diz mesafesi anlamına geliyor. Araca binip test etmeden bir şey söylemek zor olsa da fotoğraflardan rahat bir diz mesafesinin araçta olacağı anlaşılıyor. Bir önceki Sportback modeline göre ise arka diz mesafesinin 24mm arttığı belirtiliyor ki bu da fotoğrafları destekler nitelikte.

Aracın kokpiti ise yeni Audi A4 ve A5 modellerinde de aynen kullanılıyor. Dur-kalk özellikli trafik ışıklarını tanıyabilen cruise control, çarpışma önleme ve dönüş asistanı ile çapraz trafik asistanı gibi yardımcı aktif sistemler sayesinde yarı otonom sürüş özelliklerine de kavuşmuş gibi görünüyor. Kokpitin ortasında bulunan ekran giriş seviyesinde 7inch büyüklüğünde olacakken 8.3inch genişliğinde ekran ve VW Grubu’nun diğer modellerinde de kullanılan 12.3inch genişliğinde dijital göstergeler de opsiyon listesinde bulunacak.

Yeni-Eski Audi A4 Karşılaştırması için tıklayınız

Kullanılacak motor ve şanzıman seçenekleri ise şu şekilde;
  • 2.0lt 4 silindir turbo-benzin 167hp – 6 ileri manuel veya 7 ileri çift-kavramalı otomatik seçeneği
  • 2.0lt 4 silindir turbo-benzin 187hp – 6 ileri manuel veya 7 ileri çift-kavramalı otomatik seçeneği
  • 2.0lt 4 silindir turbo-benzin 248hp – 6 ileri manuel veya 7 ileri çift-kavramalı otomatik seçeneği
  • 2.0lt 4 silindir turbo-dizel 187hp – 6 ileri manuel veya 7 ileri çift-kavramalı otomatik seçeneği
  • 3.0lt V6 silindir turbo-dizel 215hp – 6 ileri manuel veya 7 ileri çift-kavramalı otomatik seçeneği
  • 3.0lt V6 silindir turbo-dizel 281hp – 8 ileri otomatik şanzıman
  • 3.0lt V6 silindir turbo-benzin 348hp (Audi S5) – 8 ileri otomatik şanzıman
4×4 Quattro özelliği ilk başlarda sadece 4 silindirli motora ve 6 ileri manuel şanzımana sahip seçeneklerde tercih edilebilecek. Ayrıca tüm modellerde opsiyon olarak alınabilecek olan sportif arka diferansiyel yol tutuşa katkıda bulunacak. 
Ülkemize 2.0lt ve 3.0lt motorlar ile gelmesi durumunda satışları sınırlı kalacak modelin Audi A4 modelinde de kullanılan 1.4 turbo-benzin 150ps güce sahip motor ile gelmesi durumunda ise rakiplerinin önüne geçme şansını oldukça kuvvetli görüyoruz. BMW 4 Serisi Gran Coupe modelini 1.5lt motor ile halen satışta. Audi A5 Sportback ile ilgili daha detaylı bir karşılaştırmayı da görsel, teknik ve ölçü olarak yakın bir zamanda yayımlayacağız.
Yeni Audi A5 Sportback Resimleri 

Yeni Audi S5 Sportback Resimleri