Yeni Volvo S60 kendisini gösterdi

0
217
yeni volvo s60 2018

Volvo’nun D Segmentinde yer alan modeli S60’ın yeni kasası, yaz başında yapılması beklenen tanıtımından çok önce görüntülendi. Hatırlanacak olursa yeni Volvo S60’ın Station kasa tipindeki versiyonu yeni Volvo V60 geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılmıştı. Araç şu anda Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergileniyor.

Yeni Volvo S60’ın ön tasarımı zaten Station kardeşi V60 ile birebir aynı olacaktır. Benzer bir şekilde kokpitte de durum değişmeyecektir. Ancak arka tasarım, doğal olarak yeni kasada kardeşine göre en belirleyici nokta olacak. Bu doğrultuda bir üst segmentte yer alan Volvo S90 modeline bile bakmak aslında yeterliydi.

Yeni Volvo S60 bu nedenle bizi şaşırtmadı ve abisi ile neredeyse ayırt edilemeyecek derecede benzer bir arka tasarımla karşımıza çıktı. Açıkçası bu durum şaşırtıcı değil ve başta Alman markalar olmak üzere birçok marka, artık Matruşka bebek modasına körü körüne bağlanmış durumda. Ancak bu farklılık açısından önemli bir konu, diğer açıdan gerek S90 gerekse de yeni Volvo S90 gayet güzel görünüyorlar diye düşünüyoruz.

yeni volvo s60 2018

Yeni Volvo S60 motor ve şanzıman

Bu konuda bir sürpriz beklenmesi yanlış olur ve Volvo V60 modelinde kullanılan motor seçenekleri aynen yer alacaktır. Bu doğrultuda V60 modelinde sunulacak motorları şu şekilde açıklamıştık;

V60 modelinde henüz düşük hacim motor seçenekleri açıklanmamış olsa da, geçtiğimiz günlerde Volvo’nun yeni 3 silindirli 1.5lt’lik motoru XC40 modelinde tanıtıldı ve bu motorun ülkemizde de sunulacağını düşünüyoruz. Ancak XC40 modeli şimdilik sadece 6 ileri manuel şanzıman ile sunuluyor. İlerleyen zamanlarda 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile hem XC40’da hem de yeni Volvo V60 modelinde göreceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca bu motorun baş rolde olduğu 200-220ps gücünde bir hybrid seçenek de yer alacak.

Düşük hacimli motor seçeneklerini bir kenara bırakacak olursak; T5, T6, T6 Twin ve T8 Twin olarak 4 farklı seçenek ilk olarak tanıtıldı. T5 modeli 2.0lt turbo-benzin 250ps ve önden çekiş sistemine sahipken, T6’da 2.0lt turbo-benzin 316ps gücünde bir motor AWD yani sürekli 4 çekiş sistemi ile sunuluyor.

Bir üst seçenek olarak ise T6 Twin engine olarak adlandırılan hybrid seçeneği mevcut. 340ps güce sahip hybrid sistem şarj da edilebiliyor. Son motor seçeneği ise T8 versiyonu ile geliyor. 2.0lt turbo-benzin motora yine elektrik motoru eşlik ediyor. Şarj edilebilir Hybrid sistemin toplam gücü ise 390ps olarak açıklanıyor. Güçlü seçeneklerin her ikisinde de AWD çekiş sistemi tercih edilmiş. Henüz detayları açıklanmasa da, yeni Volvo V60’ın abisi V90 modelinde birçok aktif ve pasif güvenlik ve sürüş sistemini alacağı belirtiliyor.

Yeni Volvo S60 ne zaman ve ne kadar fiyata satışa çıkacak?

Modelin önümüzdeki yaz aylarında satışa çıkması beklense de, en fazla merak edilen arka tasarımının ortaya çıkması, önümüdeki haftalarda yeni Volvo S60’ı ete kemiğe resmi bir şekilde bürünmüş olarak daha erken bir şekilde görebileceğimizi gösteriyor olabilir. Satışına ise en geç yaz sonunda başlanabilir. Fiyatlarında ise %7-%10 aralığında bir artış meydana gelebilir.