Yavaş yavaş test sürecindeki fotoğraflarıyla da ortaya çıkmaya başlayan Volkswagen Tiguan ve Arteon hibrit için geri sayım devam ediyor.
Elektrikleşme sürecini kendi içerisinde oluşturduğu ID. markası altında yürüten Volkswagen, ilk adımını geçtiğimiz yıl içerisinde attı. ID.3 adıyla ürün gamına dahil edilen model 550 kilometreye varan menzil değeriyle potansiyel alıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Koronavirüs salgınıyla boğuştuğumuz şu günlerde ise markanın yeni hedefi Tiguan ve Arteon hibrit olacak. 2020 itibarıyla iki adet şarj edilebilir hibrit altyapısına sahip modelini tanıtacak olan Volkswagen altyapı olaraksa aynı sistemi merkeze alacak. Bu da Volkswagen Tiguan ve Arteon hibrit için bazı rakamların dolaylı yoldan sınırlarını çizmemize olanak tanıyor.

Volkswagen Tiguan ve Arteon hibrit ekonomi ve performansı bir arada sunacak
GTE adıyla yola devam etmesini beklediğimiz modellerin merkezinde 1,4 litrelik benzinli motorun görev yapmasını bekliyoruz. Tek başına 150 PS güç üreten bu motora elektrik ünitesinin dahil olmasıyla birlikte 245 PS güç ve 400 Nm tork değerlerinin taban değerler olarak karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Saf elektrikli sürüş deneyimini de deneyimleme bu araçlarda mümkün olacak. Kullanıcılar bu modda 60 kilometreye kadar içten yanmalı motoru kullanmadan yol kat edebilecek. Bu yıl içerisinde ikisi de tanıtılacak Tiguan ve Arteon hibrit’in Avrupa satış süreçleri de tanıtımla birlikte netlik kazanacak.
















































