2020 Ssangyong Tivoli Avrupa pazarı için hazır

0
806
2020 Ssangyong Tivoli

Resmi tanıtımının üzerinden geçen uzun zamanın ardından Avrupa pazarına da sunulmaya başlanan 2020 Ssangyong Tivoli, sade ama nitelikli değişimlerle yola devam edecek.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin ardında Güney Kore pazarında satışa sunulan makyajlı Tivoli için Avrupa macerası da başlıyor. Koronavirüs sebebiyle geciken sürecin ardından İngiltere başta olmak üzere belli başlı ülkelerde piyasaya sunulacak olan Tivoli, 2020 model yılıyla karşımızda olacak. Dış ve iç tasarımında yapılan değişimleriyle radikal değişimlere sahip olmayan 2020 Ssangyong Tivoli, daha çok elektronik destek ve motor gibi parçalarıyla konuşacağımız farklara sahip olacak.

2020 Ssangyong Tivoli hakkında bilmeniz gerekenler

İlk olarak Tivoli’de hissedeceğimiz tasarımsal değişimlere bakalım. Bu noktada bir önceki versiyona oranla ızgara, ışıklandırma grupları, sis farları ve yeni hava girişlerini hissedilenler arasına yazabiliriz. Kokpitte ebatı 10,25 inç olan dijital sürücü ekranını, modernize edilmiş 9 inçlik multimedya ekran tamamlayacak.

Tivoli’nin makyajıyla birlikte elektronik desteklerinde de önemli geliştirmeler yaptı. Donanım listesinde; Ön Çarpışma Uyarısı, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Otomatik Acil Durum Kırılması, Şeritte Kalma Yardımı, Trafik İşareti Tanıma, Ön Araç Çalıştırma Uyarısı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Acil Durdurma Sistemi ve Güvenlik Mesafesi Uyarısı yer alıyor.

Makyajla birlikte modelin kaputunun altında 1,2 litrelik turbo üç silindir benzin, 1,5 litrelik turbo dört silindir benzin ve 1,6 litrelik yine turbo dört silindir dizel seçenekleri sunulacak. Benzinli motorlarda yenilik kozunu oynaya Koreli üretici, 1,6 litrelik motorda ise performans yükseltmesine gitti. Giriş seviyesindeki 1,2 litrelik motor 128 PS güç ve 230 Nm torkla üretirken ikinci kademede yer alan 1,5 litrelik benzinli motor ise 163 PS güç ve 280 Nm torkla geliyor. 1,2 litrelik motor 6 ileri manuel ile gelirken bir üst pakette otomatik de opsiyon listesine giriyor. Performansı geliştirilen dizel ise 136 PS güç ve 324 Nm torkla yola devam edecek. Tüm bu versiyonları önden çekişli olan Tivoli yurt dışında yaklaşık 17.000 dolara satışa sunulacak.