Mercedes AMG GT 4 Door Coupe tanıtıldı

0
1147
mercedes amg gt 4 coupe

Geçtiğimiz günlerde Mercedes tarafından resmi olarak yayınlanan bazı görseller ile kendini gösteren 4 kapılı Mercedes AMG GT 4-Door Coupe modeli Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtıldı. Her ne kadar Coupe kasa AMG GT modeli ile dış görünüm olarak büyük benzerlik gösterse de, sahip olduğu kokpit ile kafa karışıklığına neden oluyor denilebilir.

Bu kafa karışıklığının nedeni ise; kokpitin üst kısmının Mercedes E Serisi Coupe ile birebir aynı olması ancak alt kumanda grubunun AMG GT modeline benzemesi gösterilebilir. Öyle görünüyor ki Mercedes tasarımcıları, bu tip bir aracın günlük kullanıma uygun olup, E ve S Serisi benzeri bir kullanım kolaylığına sahip olmasını istemişler. Ancak bir yandan da görünüm olarak büyük benzerliğe sahip olduğu AMG GT modelini de hatırlatacak detayları içeride eksik etmemişler.

Diğer taraftan Mercedes AMG GT 4-Door Coupe modelinin, aynen AMG GT Coupe modelinde olduğu gibi AMG tarafından geliştirildiğini belirtmeden geçmeyelim. Yani karşımızda hem günlük olarak aile kullanımına uygun bir araç, hem de piste çıkıp Super Sport performansı yaşatabilecek bir otomobil yer alıyor.

Mercedes AMG GT 4-Door Coupe teknik veriler

Açıkçası böyle bir araçta her şeyden önce sahip olduğu motorlar ve de performans değerleri merak edilir. 3 farklı turbo-benzin motor ile sunulan Mercedes AMG GT 4-Door Coupe seçeneklerinden birincisi GT 53 versiyonu. 3.0lt sıralı 6 silindir turbo-benzine ve elektrik motora sahip şarj edilebilir hybrid sisteme (PHEV) sahip olan aracın motorunda geleneksel tip turboya bir de elektrikli turbo (kompresör) eşlik ediyor. Bu sayede alt devirlerdeki turbo boşluğunu en alt seviyeye düşürüyor. Hybrid sistemin toplam gücü ise 435ps olarak açıklanıyor. Elektrik motor tek başına 21ps güç üretebilirken 250nm gibi inanılmaz bir torka sahip. Bu motor ile Mercedes AMG GT 4 Door Coupe 0-100km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlarken 285km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın gücü ve torku ise 4Matic+ 4×4 çekiş sistemine 9 ileri TCT otomatik şanzıman ile aktarılıyor.

İkinci ve üçüncü seçenekler ise AMG GT modelinden tanıdık. 4.0lt V8 bi-turbo benzin motor GT63 versiyonunda 585ps güce ve 800Nm torka sahipken, GT63S versiyonunda 639ps güç ve 900Nm tork üretebiliyor. Performans değerleri ise motor değerleri ile doğal olarak paralel. GT63S 0-100km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlarken 310km/s maksimum hıza çıkabiliyor. GT63S ise 3.2sn ile 0.2sn daha iyi hızlanırken, 5km/s daha yüksek hıza yani 315km/s’e çıkabiliyor. Son olarak Her 2 versiyonda da güç 4Matic+ 4×4 çekiş sistemine MCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile aktarılıyor. 4WS yani 4 tekerleği de kontrol eden direksiyon sistemi ise V8 motora sahip versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Giriş seçeneği GT53’de ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Mercedes AMG GT 4-Door Coupe ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne olur?

Mercedes AMG GT 4-Door Coupe modelinin 2018 3.çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor. Fiyat konusunda ise henüz bir gelişme yer almıyor. Ülkemizde ise bu modelin en büyük rakibi konumundaki yeni Porsche Panamera modelinin caddelerde oldukça görülür bir araç olduğu düşünüldüğünde, satışlarının hiç de az olmayacağını söylemek mümkün görünüyor. Fiyatının ise Mercedes S Serisi düzeyinde, yani en az 1 Milyon TL‘den başlaması beklenebilir.