Makyajlı VW Amarok Canyon tanıtıldı

0
951
VW Amarok 2010 yılından beri üretiliyor ve 2017 yılı için model yakın bir zaman önce makyajlanmıştı. Dış tasarımda ön tampon tasarımı hariç önemli bir değişiklik bulunmazken tamamen değişen kokpit tasarımı oldukça modern ve SUV modellere benzer bir tasarıma sahip olmuştu. 


Makyajlı VW Amarok için tıklayınız

Şimdi ise modelin arazi odaklı modeli olan Canyon versiyonuna bu makyaj operasyonu uygulandı. Sadece bu modele özel metalik turuncu renk aynen korunurken siyah temalı jantların tasarımı artık daha değişik ve Offroad araçlarına benzer bir tasarıma sahip oldu. Ayrıca bir önceki modelde gövde rengi olan çamurluk dodikleri artık mat siyah kaplamalara sahip ve siyah renkli olan boru roll bar yerini Ford Ranger Wildtrak modellerinde kullanılan siyah dekoratif aksesuara bırakmış. 
Aracın iç kısmındaysa bir önceki Canyon modeline benzer bir şekilde turuncu temalı detaylar devam ediyor ancak gerek koltuk tasarımı gerekse de renklerde büyük bir değişim söz konusu. Koyu gri ve kahverengi deri koltuk döşemelerinin dikiş rengi yine turuncu olarak seçilmiş ve gerçekten de aracın genel havası ile oldukça uyumlu görünüyor. 
Makyajlı Amarok modelinde 2.0lt 4 silindir çift turbo dizel motorlar yerine artık Audi Q7 ve VW Touareg modellerinde de kullanılan 3.0lt V6 silindir çift-turbo 163hp, 201hp ve 221hp güçlerinde motorların kullanılacağı açıklanmıştı. Canyon modelinde ise sadece 210hp ve 221hp gücündeki motorlar seçilebilecek. 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçeneklerinde ise bir değişiklik bulunmuyor. 
2.0lt dizel motorlarda VW Amarok’da ağırlık nedeniyle yüksek emisyon sıkıntısı çeken VW, 3.0lt V6 motora bu nedenle geçiş yapmıştı. Ancak bu durum ülkemiz açısından hiç de iyi olmadı. Canyon versiyonu sadece 4×4 çekiş sistemi ile üretiliyor ve 3.0lt motora sahip Canyon’un bu nedenle senelik Motorlu Taşıtlar Vergisi 2772TL’den 5797TL’ye çıkacak. Bu da modelin satış rakamlarını ciddi anlamda etkileyecektir diye düşünüyoruz. Makyajlı Amarok Canyon modelinin yüksek MTV nedeniyle gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz ancak 4×2 ve 4×4 Highline ve Exclusive versiyonlarının önümüzdeki günlerde yapılacak olan Hannover ticari Araç Fuarı’ndan sonra ülkemize 2017 başında gelmesi beklenebilir. Modelin fiyatlarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. 3.0lt V6 motor kullanılmasına rağmen Almanya’da fiyatların düştüğünü de belirtmekte fayda görüyoruz. 

Makyajlı VW Amarok Highline ve Exclusive modelleri