Alpine A110 tanıtıldı

0
449
Belli bir süredir farklı resmi fotoğrafları yayınlanan ancak teknik detayları tam olarak açıklanmayan Alpine A110 modeli Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. 1961 yılında tanıtılan ve 1977 yılına kadar üretilen başarılı modelin bir nevi devamı niteliğindeki yeni A110’un sahip olduğu tasarım detayları dedesini onurlandıracak derecede fazla ve benzer olmasıyla dikkat çekiyor.

Dönüşü muhteşem olacak 7 spor otomobil modeli

Porsche Cayman ve Alfa Romeo 4C gibi modelleri hedef alan A110’un sahip olduğu ortadan konumlu 1.8lt turbo-benzin 250ps güce ve 320nm torka sahip motor çok etkileyici görünmeyebilir ancak Alpine A110 modelinin en büyük özelliği 1080kg gibi bir ağırlığa sahip olması ve bu da tamamen alüminyum malzemeden üretilen platform, kasa ve bazı diğer parçalar sayesinde mümkün olmuş. Öyle ki özel üretim koltukların 1 tanesi sadece 13.1kg olmasıyla dikkat çekiyor. Bu sayede rakiplerinden daha düşük güce sahip olmasına rağmen 231ps/ton gibi başarılı bir güç/ağırlık oranına sahip olan model 4.5saniyede 0-100km/saat hızlanmasını tamamlayabiliyor ve 250km/saat (limitörlü) maksimum hıza çıkabiliyor. Bu arada ortadan motorlu aracın gücünü arka tekerleklere 7 ileri Getrag üretimi ıslak tip DCT şanzıman ile aktardığını da belirtmeden geçmeyelim.


Porsche Cayman için tıklayınız

Aracın aerodinamik yapısını iyileştirebilmek ise oldukça çaba harcanmış ve altı düz yapının da etkisi ile sınıfının en iyi değerlerinden birisi olan 0.32 Cd değeri elde edilmiş. Kısacası modelin motor gücü 2.planda ve esas olarak ağırlık ve aerodinamik konularına eğilen Alpine mühendisleri bu sayede performans konusunda istediklerini almış gibi görünüyorlar. Ayrıca ortadan motorlu arkadan çekişli yapı oldukça eğlenceli bir sürüş sunabilir ve bu durum Normal, Sport ve Pist modları ile de desteklenmiş. Limited Premiere Edition olarak başlangıçta 1955 adet olarak özel bir serisi üretilecek model ülkemizde de mutlaka satılacaktır diye düşünüyoruz.