Yeni BMW 8 Serisi Konsept tanıtım öncesi görüntülendi

0
405
BMW’nin 7 Serisi platformunu baz alacak F Segmenti Coupe modeli 8 Serisi’nin fotoğrafları, İtalya’nın kuzeyindeki Cernobbio şehrinde yer alan Concorso d’Eleganza Villa d’Este etkinliğinde yarın yapılacak tanıtım öncesi basına sızdı. 


Güle güle BMW 6 Serisi, Merhaba 8 Serisi

BMW’nin efsane modellerinden bir tanesi olmasına rağmen 1999 yılından beri üretilmeyen ve 6 Serisi’nin de yerini doldurmakta epey zorlandığı 8 Serisi, 2018 yılında tekrar karşımıza gelecek ve bu nedenle de tanıtılacak olan konsept model tasarım detaylarını büyük oranda belli etmesi açısından oldukça önemli. Her ne kadar bu tip modeller büyük değişikliklere uğrasa da, BMW’nin son yıllarda tanıttığı konsept modellerin ete kemiğe bürünmesi küçük değişiklikler ile gerçekleşiyor. Bu nedenle 8 Serisi konsepti, üretim modeline büyük oranda benzeyecektir diye düşünüyoruz. 
Modelde kullanılacak motor seçenekleri şu aşamada biliniyor olmasa da bazı tahminler yapılabiliyor ve bunda geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş bir tescil başvurusunun payı da büyük. Bu listede 825’den başlayarak efsane 850 uzantısına ve geçmiş dönemlerde üretilmeyen M8 modeline kadar farklı seçenekler yer alıyor. Bu nedenle 530i‘de bulunan 2.0lt 4 silindirli 252ps motordan 760li modelindeki 6.6litre V12 612ps gücündeki motora kadar çok farklı seçeneklere rastlayabiliriz. Tabi burada en büyük sürpriz M8 modelinde kullanılacak motor olacaktır ve büyük ihtimalle yeni BMW M5 modelinde kullanılan 4.4lt V8 turbo motorun daha güçlü bir versiyonu ile karşılaşmak oldukça mümkün görünüyor. Diğer taraftan 825 modelinde 2.0lt turbo-dizel motora rastlarsak biraz şok olacağımızı söylemeden geçemeyeceğiz. 
Yeni BMW 8 Serisi model uzantıları
Her ne kadar yeni BMW 8 Serisi görselleri çok net olmasa ve sınırlı sayıda olsa da yarın yapılacak tanıtım öncesinde ya bu akşam ya da yarın akşam yeni ve yüksek çözünürlüklü görseller ortaya çıkacaktır. Biz de takipteyiz ve gelişmeleri hızlı bir şekilde sizlere açıklayacağız.