Yeni Hyundai Accent ilk olarak ABD’de satışa çıkıyor

0
449
2017 yılı başında yeni kasası ile tanıtılan Hyundai Accent ilk olarak ABD’de satışa sunuluyor. B Segmenti bir Sedan aracın artık ABD’de bile yaygın bir şekilde tercih edilmesi, Amerikan alışkanlıklarının ciddi şekilde değiştiğini ve küreselleşmenin hızını vurguluyor.

Tasarım anlamında markanın diğer modelleri ile büyük benzerlikler taşıyan yeni Accent, sahip olduğu özellikler ve büyüyen boyutları ile sınıfında önemli bir yere sahip olabilir. Boyutları mevcut Accent’e göre neredeyse her yöne 3’er cm büyüyen yeni modelde uzunluk 4405mm, genişlik 1729mm ve iki dingil arası mesafe 2600mm olarak açıklanıyor. Aracın B Segmenti olduğu düşünülürse bu büyüme kabin içerisinde hissedilir bir ferahlık sağlayabilir. Aşağıdaki karşılaştırmalı fotoğraflardan da anlaşılacağı büyümenin etkisi iki araç yan yana geldiği zaman göz ile bile rahatlıkla hissedilebiliyor. 
Ön görünümü kökten değişerek markanın yeni tasarım diline kavuşmuş. Çok daha modern, sportif ve olgun bir havaya bürünen model ayrıca bir üst segmentte bulunan abisi Elantra ile de oldukça benzer bir görünüme sahip olmuş. Özellikle ön panjurun yeni tasarımı aracın heybetli görünmesine katkıda bulunuyor. Daha sert ve köşeli hatlar önde olduğu kadar aracın yan tarafında da aynen devam ediyor.

Sağda yeni Hyundai Accent
Aracın arka tasarımı ise yine daha köşeli hatlara sahip olsa da öndeki değişim kadar belirgin değil. Yine de daha derli toplu ve ince bir görünüme kavuşan bagaj kapağı ile daha basık hale gelen ve uzayan arka stoplar değişimin yapıldığını açık bir şekilde vurguluyor. Tampon ise difüzor hissine sahip alt bölümü ile sportifliğe büyük katkıda bulunuyor.

Sağda yeni Hyundai Accent
Kokpit’de ise aracın dışında yaşanan değişim aynen devam ediyor ve bir önceki Accent modelinin kokpiti ile en ufak bir ortak nokta bulunmuyor. Her iki tarafında da havalandırma ızgaraları bulunan büyük ekran hemen göze çarparken ciddi anlamda büyüyen havalandırma kontrol bölümü doğrudan aracın genişlemesi ile alakalı olduğunu gösteriyor. Öyle ki bir önceki modele göre 3cm daha fazla genişlik iki koltuk arası mesafeden de rahatlıkla anlaşılabiliyor. Bize göre gerek dış gerekse de iç tasarımda büyük değişim geçiren Hyundai Accent, rakipleri olan Renault Clio Symbol, Citroen C-Elysee, Peugeot 301 ve kardeş model Kia Rio Sedan ile artık çok daha rahat rekabet edebilecek gibi görünüyor.

Sağda yeni Hyundai Accent
Yeni Hyundai Accent’in ABD versiyonunda 1.6lt armosferik-benzin 130hp gücünde motor yer alıyor.Ancak sunulacak motor ve şanzıman seçenekleri bölgeden bölgeye değişiyor ve halen satışta olan 1.4lt atmosferik-benzin 100ps ve 1.6lt turbo-dizel 136ps motorların aynen kullanılacağını tahmin ediyoruz. Diğer taraftan Hyundai’nin i20 ve yeni i30 modellerinde kullandığı yeni 1.0lt 3 silindir turbo-benzin motorun 100ps versiyonu 1.4lt atmosferik benzin motorunun yerine de geçebilir.

Bu arada halen satışta olan dizel motor 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı (DCT) şanzıman ile, 1.4lt benzin motor ise 6 ileri manuel veya CVT otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyordu. Teknik ve performans konularındaki gelişmelerin Avrupa versiyonu tanıtılınca resmileşeceğini belirtmeden geçemeyelim.