Subaru’nun şüphesiz en sevilen modeli olan Impreza WRX STi modeline yeni bir versiyon daha eklendi. Track-Ready yani piste hazır olarak belirtilen bu model için, mevcut kasa Impreza WRX’in ömrünü tamamlamasına kısa bir zaman kala tanıtılan özel versiyonlardan bir tanesi de denilebilir. Diğer taraftan 2 yıl önce bu zamanlar da S207 versiyonu tanıtılmıştı.
27 Ekim 2017 yani 2 gün sonra Japonya’nın başkenti Tokyo’da başlayacak olan otomobil fuarı öncesi tanıtılan özel model, standart Impreza WRX STi modeli ile aynı 2.5lt boxer 4 silindir turbo-benzin motora sahip olsa da gücü 28hp daha yüksek ve 324hp olarak açıklanıyor. Gücün daha yüksek olmasının yanında ayarlanabilir Bilstein amortisörler, aktif tork yönlendirme ve daha hızlı tepki veren direksiyon sistemi aracın pist özelliklerini fazlasıyla vurguluyor.
Diğer taraftan zaten oldukça saldırgan ve vahşi görünen dış tasarım, S280 SE versiyonuna özel olarak bir üst seviyeye taşınmış. Fotoğraflarda görünen aracın sahip olduğu özel mavi rengin adı Cool Grey Khaki ve ayrıca NBR Challenge Paketi olarak adlandırılan ekstra bir donanım paketine de sahip. Daha hafif bir yapıya sahip karbon tavan ve yüksek hızlardaki basma kuvvetinin artıran dev arka spoiler bu paketin içinde yer alıyor. Ancak siyah renkli 19inch ebadındaki jantlar ve geniş bir yapıya sahip parlak siyah ön spoiler S280 SE standart donanım listesinde yer alıyor.
Yeni Subaru Impreza‘nın geçtiğimiz yıl ABD’de tanıtım ardından herkesin merak ettiği konu ise yeni WRX STi’ın ne zaman geleceğiydi. 2018 yılında kendini göstermesi beklenen yeni WRX STi öncesi belki de en son özel versiyon S280 SE olabilir. Son olarak modelin sadece Japonya’da 450 adet ile sınırlı olarak satılacağını da belirtmeden geçmeyelim.