Makyajlı Skoda Fabia tanıtıldı

0
421
makyajlı skoda fabia 2018

Skoda’nın B Segmentinde yer alan HB ve SW modeli Fabia makyajlandı. Aradan geçen yaklaşık 4 yılın ardından tanıtılan makyajlı Skoda Fabia, ilk bakışta pek de fazla değişmemiş gibi görünüyor. Diğer taraftan bazı etkili dokunuşlar, aracın genel görünümünü daha keskin bir hale getirmiş denilebilir.

Aşağıda makyajsız ve makyajlı Skoda Fabia görsellerinden tasarım farkları daha net bir şekilde görülebilir. Bu doğrultuda ön panjurda gerçekleşen değişiklik dikkat çekiyor. Daha önceden motor kaputundan direkt bir açı ile tampona bağlanan panjur kenarları, artık farların ortasından kırılarak yoluna devam ediyor. Tabii bu durum, far hatlarının panjura uymasına ve görünümünün az da olsa değişmesine neden olmuş diyebiliriz. Ön tamponda ise, plastik kısmın yatay çizgili formu yerine petek dokuya geçilmiş. Bunların haricinde ön tasarımda önemli bir değişim yer almıyor.

makyajlı skoda fabia
Üstte makyajlı Skoda Fabia

Aracın arkasında ise; sanki stopların iç tasarımında bir fark var gibi görünse de bize göre buna makyaj demek zaten doğru olmayacaktır. Kokpit fotoğrafları henüz yayınlanmadığı için bir yorum yapamıyoruz ancak genel anlamda Makyajlı Skoda Fabia modelinin önemli bir değişikliğe uğramadığını söylemek mümkün görünüyor.

Bu arada kokpit fotoğrafları henüz yayınlanmadı. Ancak aynen yakın zamanda yeni tanıtılan veya makyajlanan VW Grubu araçlarında olduğu gibi bilgi-eğlence sisteminin yenileneceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Bu eğlence sistemi hemen hemen hiç tuş barındırmıyor ve birçok özellik dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor. Yeni VW Polo‘da da opsiyon olarak sunulmaya başlayan dijital gösterge panelinin Fabia’da da sunulma ihtimali yer alıyor.

Makyajlı Skoda Fabia motor ve şanzımanlar

Motor ve şanzıman tarafında bir yenilik yer almıyor çünkü Skoda Fabia’da geçtiğimiz yıl VW’in yeni motorları zaten kullanılmaya başlanmıştı. 1.0lt 3 silindirli atmosferik-benzin 75ps motorun yanında aynı hacimdeki 95ps ve 115ps gücündeki 2 farklı turbo-benzin motor da seçenekler arasında yer alıyor. Dizel tarafında ise daha önceden sunulan 1.4lt  hacmindeki motorun yerine 1.6lt motor sunulmaya başlanacaktır diye düşünüyoruz. Şanzıman olarak da motor gücüne göre 5 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanlar yer alacak.

Makyajlı Skoda Fabia önümüzdeki ay yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda kanlı canlı olarak tanıtıldıktan sonra Nisan ayında Avrupa’da satılmaya başlanacak. Ülkemizde ise Mayıs-Haziran aylarında ve fiyatında önemli bir değişiklik olmadan satılmaya başlanabilir diye düşünüyoruz.