Makyajlı VW Golf R detayları açıklandı

0
678
VW’in C Segmenti HB modeli Golf geçtiğimiz haftalarda makyajlanmış ve ufak değişikliklere uğramıştı. Dış kısmında ön ve arka tampon hariç önemli değişiklikler yaşamayan modelin içinde ise yeni kullanılmaya başlanan devasa ekranlı bilgi eğlence sistemi dikkat çeken detaylar arasında bulunuyordu. Şimdi ise modelin en üst seviyesinde yer alan performans odaklı Golf R modelinin makyajla gelen detayları açıklandı.

Makyajlı VW Golf için tıklayınız

3 kapılı HB, 5 kapılı HB ve 5 kapı SW olarak 3 farklı seçeneğe sahip olan makyajlı VW Golf R modelinde 2.0lt turbo-benzin motor kullanılmaya devam ediliyor ancak 300ps olan güç 310ps’e ve 380nm olan tork da 400nm’ye yükselmiş. Daha önceden 4.9 saniye olan 0-100km/saat hızlanması ise gücün ve torkun artması doğrultusunda 4.6 saniyeye düşmüş. Aslında 0.3 saniyelik düşüş sınırlı güç ve tork artışına rağmen oldukça etkili olmasıyla dikkat çekiyor. Güç ve tork sürekli 4×4 çekiş sistemine 6 ileri manuel veya 6 ileri DSG şanzıman vasıtasıyla iletiliyor. Bu motorun farklı güçteki versiyonları halen VW Grubu’nda yer alan Seat Leon Cupra, Audi S3 ve TT modellerinde de kullanılmaya devam ediliyor. 
Bir diğer önemli yenilik ise Golf ürün gamına yeni bir baz motor eklenmesiyle ilgili. 1.0lt 3 silindir turbo-benzin 115ps motor 1.2lt 4 silindir turbo-benzin 110ps VW Grubunda bulunan Audi, VE, Skoda ve Seat modellerinde kullanılmaya başlanmıştı. Ancak bu motorun şimdi de 85ps güce sahip bir versiyonu tanıtıldı. 1.2lt turbo-benzin 90ps gücündeki motorun yerine geçecek olan bu seçenek, yakın zaman önce zamlanan ÖTV’den sonra fiyatları yükselen VW Golf modeli için ucuz bir seçenek olarak karşımıza çıkabilir diye düşünüyoruz.